Dansk kvartet kan fuldende ishockeyeventyr i Tyskland: Sensationelt i klubbens historie

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Dansk kvartet kan fuldende ishockeyeventyr i Tyskland: Sensationelt i klubbens historie
Christian Wejse er én af fire danskere i Bremerhavens bedste ishockeyklub, Fischtown Pinguins.
Christian Wejse er én af fire danskere i Bremerhavens bedste ishockeyklub, Fischtown Pinguins.Profimedia
Sensationelt.

Sådan lød det på Fischtown Pinguins' egen hjemmeside, da ishockeyklubben fra Bremerhaven i sidste uge for fjerde gang havde vundet over de forsvarende mestre fra EHC München og kvalificeret sig til finalen om det tyske mesterskab.

I de otte år, den beskedne klub har været en del af den bedste række, er den aldrig kommet længere end til kvartfinalen. Nu er man efter en suveræn sæson klar til en finaleserie mod Eisbären Berlin.

Midt i succesbølgen står en dansk kvartet.

"Hvis du havde spurgt mig, inden sæsonen gik i gang, ville jeg også have kaldt det en sensation. Kigger man på klubbens historie, er det helt klart sensationelt," siger Christian Wejse, den ene af de fire danskere.

Sammen med Nicholas B. Jensen, Phillip Bruggisser og Felix Scheel oplever han lige nu et eventyr med en klub, der set på økonomi og størrelse ikke burde have noget at gøre i toppen af tysk ishockey.

Men i denne sæson er det hele faldet i hak. Holdet sluttede som nummer et i grundspillet og tromlede videre igennem kvart- og semifinaler med otte sejre i ni kampe.

Det er sket uden deciderede stjerner og med en organisk vækst fra år til år.

"Klubben og organisationen er ikke særlig stor. Den er opbygget som en form for familie, og det har taget lang tid at komme hertil."

"Men vi er blevet ved med at holde fast i konceptet. Siden jeg kom til klubben for tre år siden, har vi stort set haft den samme stamme af spillere. Nu går alt op i en højere enhed," forklarer Wejse.

Med 20 sæsontræffere er han holdets næstmest scorende spiller, og flere af hans landsmænd har også markante roller på succesholdet.

Backerne Bruggisser og Jensen ligger begge højt på topscorerlisten på et hold, der sammensat af spillere fra ni forskellige lande.

"Selv om vi er mange nationaliteter, fungerer omklædningsrummet virkelig godt. Men det er selvfølgelig utrolig dejligt at have tre andre danskere hernede."

"Det er exceptionelt at få lov til at spille i udlandet sammen med nogle af sine rigtig gode venner," siger Wejse om de tre sjællændere, der ligesom han selv har en fortid som spiller i Esbjerg Energy.

Finaleserien mod Eisbären Berlin spilles bedst af syv kampe og begynder onsdag aften i Bremerhaven.

Modstanderen fra hovedstaden har vundet guld ni gange siden årtusindskiftet og kan både prale af en lang historie og stor erfaring fra finalekampe.

Til gengæld har opkomlingen Fischtown Pinguins medvind og momentum og slog storklubben tre gange i fire grundspilskampe.

"Vi har vist, at vi kan slå dem. Det er ikke for sjov, at vi blev nummer et i grundspillet," påpeger Wejse.

"Berlin er selvfølgelig et hold, man skal have respekt for. De har spillere på holdet, der har vundet mesterskabet før. Og de har den rutine, som vi ikke har. Men vi kommer ind til serien med optimisme," siger den danske center.

For tre af danskerne vil det være det første tyske guld. Nicholas B. Jensen blev i 2022 tysk mester med netop Eisbären Berlin, der også havde Frans Nielsen på holdet.

Dansk ishockeys store titelsamler i Tyskland er dog Mads Christensen, der mellem 2011 og 2018 vandt mesterskabet seks gange med henholdsvis Eisbären Berlin og EHC München.