Nikolaj Ehlers runder knivskarpt scoringshjørne i sikker Winnipeg-sejr

Det var sæsonscoring nummer 24, Nikolaj Ehlers natten til fredag sendte i netmaskerne for Winnipeg Jets.Bruce Bennett/Getty Images via AFP
Med en scoring i en sikker 3-0-sejr blev Nikolaj Ehlers natten til fredag første dansker til nogensinde at runde 200 mål i NHL.

Natten til fredag skrev 28-årige Nikolaj Ehlers et stykke dansk NHL-historie, da han med sin åbningsscoring i første periode af Winnipeg Jets’ sejr over Dallas Stars rundede 200 scoringer i verdens førende ishockeyliga.

Dermed bliver Ehlers første og hidtil eneste dansker til at score 200 gange i NHL, hvilket placerer Ehlers på en delt placering som nummer 538 på ligaens topscorerliste gennem tiden, der toppes af Wayne Gretzky med 894 mål

Samtidig sørgede Winnipeg Jets med sejren på 3-0 for at udvide deres igangværende sejrsstime til nu at tælle fem kampe i streg med lutter sejre, en periode der dog kommer i kølvandet på seks nederlag på stribe i slutningen af marts.

Det var som bekendt Ehlers selv, der åbnede scoringen for det canadiske mandskab, da han efter knapt et kvarter af første periode bragt sit mandskab foran efter en ripost tæt foran mål. Herefter udvidede først svenske David Gustafsson og senere canadiske Mark Scheifele føringen.

”For mig var det en ret simpel kamp i dag. Det var et dejligt mål at få scoret og få sat gutterne i gang, og jeg synes, at vi spillede en ret stor kamp, så det er selvfølgelig godt,” kommer det fra danskeren, der i alt fik 13 minutter på isen, ifølge holdets egen hjemmeside.

Med sin scoring nummer 200 runder Ehlers samtidig 453 point i løbet af karrieren med sine 253 assists. Det er dog ikke nok til at være førende dansker målt på point, for med sine 167 mål og 306 assists stod Frans Nielsen i løbet af karrieren for 473 point, 20 flere end Ehlers i øjeblikket står noteret for.

Ehlers ligger dog samtidig med det suverænt bedste målsnit per kamp blandt alle danskere, der har optrådt i NHL. Med hidtil 602 kampe spillet i NHL, overgår 28-årige Ehlers nemlig 29-årige Oliver Bjorkstrand, der med sine 151 mål i 541 kampe også er noteret for et fornemt målsnit.

Winnipeg Jets har med 48 sejre i 78 kampe allerede sikret sig en billet til sæsonens slutspil, der fra 20. april løber af stablen kulminerende med Stanley Cup-finalerne, der senest blev vundet af Vegas Golden Knights.