Danmark taber til Holland og får sløj EM-optakt

Danmark taber til Holland og får sløj EM-optaktLars Møller/DHF
For anden dag i træk måtte Danmarks håndboldlandshold for kvinder søndag se sig slået i Stavanger.

Ved træningsturneringen Golden League tabte Danmark med 25-26 til Holland.

Danskerne fik ellers en god indledning på kampen, men i for store perioder var der koncentrationssvigt i angrebs- og afslutningsspillet.

Danmark havde mulighed for at udligne til sidst, men en uprovokeret angrebsfejl fra Kristina Jørgensen ødelagde det.

Dermed er der noget at arbejde med for landstræner Jesper Jensen, inden det går løs ved EM i Slovenien 4. november.

Danmark åbnede Golden League med en sejr over Brasilien torsdag. Lørdag endte det med et smalt nederlag til Norge, da Team Esbjerg-stjernen Henny Reistad scorede i de allersidste sekunder.

Med stærkt forsvarsspil og kontrabølger i høj fart gav Danmark hollænderne et chok fra begyndelsen af søndagens opgør.

Efter ti minutter stod der 5-1 i dansk favør, og så måtte Hollands landstræner kalde til timeout. Han besluttede at bringe stjernen Estavana Polman i spil, og hun kvitterede hurtigt for tilliden med en scoring til 2-5.

Hollænderne fik generelt bedre fat i spillet, fordi danskerne ikke rigtig kunne greje det syv mod seks-angrebsspil, der nu mødte dem. Samtidig forsvandt rytmen i det danske angreb, hvilket frustrerede spillerne.

Hollands keeper Rinka Duijndam bød derudover ind med flere gode redninger, som gav Holland muligheden for at komme tilbage i kampen, og efter 23 minutter stod der 8-8.

Danmark hankede op i sig selv igen, og pludselig var rytmen tilbage. Ved pausefløjt var danskerne foran med 13-11.

I anden halvleg fik Holland rigtig godt fat i defensiven og holdt Danmark på tre scoringer i de første ti minutter.

Det gav hollænderne mulighed for igen at komme tilbage. Det lykkedes hurtigt, og efter 41 minutter kom de foran 17-16.

Det var tydeligt, at tålmodighed og mange afleveringer i angrebet var nødvendigt, hvis Danmark skulle trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Det fandt danskerne i perioder frem, men pludselig misbrugte de et hav af oplagte målchancer. Det gjorde hollænderne ikke, og derfor trak de det længste strå til sidst.