Brittney Griner ikke udtaget til USA's OL-kvalifikationskamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brittney Griner ikke udtaget til USA's OL-kvalifikationskamp

Griner (R) i aktion
Griner (R) i aktionProfimedia
Den amerikanske basketballstjerne Brittney Griner, som sad fængslet i Rusland i 10 måneder i 2022, før hun blev løsladt i en fangeudveksling, var ikke blandt de 12 spillere, som søndag blev udtaget til det amerikanske landshold.

Brittney Griner fra Phoenix Mercury i kvindernes NBA var blandt de 18 spillere, der var inviteret til en tre-dages træningslejr i New York, som sluttede søndag.

Hun var dog ikke blandt de 12 spillere, der skal repræsentere USA ved FIBA Women's Olympic Qualifying Tournament, der starter torsdag i Antwerpen, Belgien.

Griner var angiveligt ikke i stand til at spille i den kommende uge, men var i stand til at få værdifuld træningstid med den amerikanske trup.

Amerikanerne har som forsvarende mestre allerede kvalificeret sig til OL i Paris senere på året, men deltager alligevel i  kvalifikationsturneringen for at forberede sig til OL.

De amerikanske kvinder, som udtager den endelige trup til Paris senere på året, vil forsøge at vinde den ottende olympiske guldmedalje i træk.

Efter at have misset hele WNBA-sæsonen i 2022, mens hun sad fængslet i Rusland for narko, vendte Griner tilbage i 2023 og scorede i gennemsnit 17,5 point og 6,3 rebounds pr. kamp for Phoenix i sidste sæson.

USA's kvindelige trup til turneringen i Belgien består af syv tidligere OL-deltagere, heriblandt den femdobbelte olympiske mester Diana Taurasi.