Tyske basketherrer vinder VM-guld med sejr over Serbien

Moritz Wagner driver bolden fremad under finalen.
Moritz Wagner driver bolden fremad under finalen.AFP
Tyskland er verdensmester i basketball for første gang i historien.

Søndag eftermiddag vandt Tyskland 83-77 over Serbien i en underholdende finale, der blev spillet i Manila i Filippinerne. Turneringen blev også spillet i Japan og Indonesien.

I størstedelen af finalen var det tæt mellem de to jævnbyrdige mandskaber.

Serbien var foran med tre point efter første quarter. Tyskland svarede godt tilbage og udlignede til 47-47 efter andet quarter.

I tredje quarter leverede Tyskland en mindre magtdemonstration og kom foran med 12 point.

Tyskerne blev især anført af Los Angeles Lakers-spilleren Dennis Schröder, der scorede flittigt.

Serberne forsøgte at skabe kontakt i fjerde og sidste quarter, og det lykkedes næsten.

Den serbiske stjernespiller Bogdan Bogdanovic, der spiller i NBA-klubben Atlanta Hawks, fik sat nogle bolde i kurven fra distancen. Det betød, at Serbien reducerede til 69-73.

Straks derefter trak tyskerne lidt fra igen og kom foran 78-72 med to minutter tilbage af kampen.

Serbernes Aleksa Avramovic reducerede til 75-78 med lidt over et minut tilbage, og det skabte igen spænding om resultatet.

Dennis Schröder tog med 21 sekunder tilbage stort ansvar og driblede ind under kurven og øgede til 81-77.

Serbien jagtede et mindre mirakel i slutsekunderne, men afstanden var for stor.

Et serbisk boldtab betød, at tiden løb ud, og tyskerne løb med guldet.