Los Angeles Lakers offentliggør planer om at ære Kobe Bryant med bronzestatue

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Los Angeles Lakers offentliggør planer om at ære Kobe Bryant med bronzestatue
Kobe Bryant var NBA All-Star 18 gange.
Kobe Bryant var NBA All-Star 18 gange.
Reuters
En bronzestatue til ære for den afdøde Los Angeles Lakers-stjerne Kobe Bryant vil blive afsløret uden for holdets arena i februar, meddelte NBA-klubben torsdag sammen med hans enke Vanessa.

Statuen af den femdobbelte NBA-mester, som døde 41 år gammel i et helikopterstyrt i januar 2020, hvor også hans datter Gianna og syv andre omkom, vil blive afsløret den 8. februar forud for Lakers' hjemmekamp mod Denver Nuggets.

"Som I ved, spillede Kobe hele sin 20-årige NBA-karriere som Los Angeles Laker," siger Vanessa i en video på holdets sociale medier.

"Siden han ankom til denne by og blev en del af Lakers' organisation, har han følt sig hjemme her og spillet i Englenes By.

"På vegne af Lakers, mine døtre og mig er jeg så beæret over, at vi lige i centrum af Los Angeles, foran det sted, der er kendt som 'Huset, Kobe byggede', skal afsløre hans statue, så hans arv kan blive fejret for evigt."

Lakers sagde, at Bryant deltog i den indledende planlægning af den forventede statue, der vil være den første i en række fysiske hyldester for at ære hans arv.

Bryant bliver den syvende Laker, der bliver mindet med en statue, sammen med Elgin Baylor, Shaquille O'Neal, Kareem Abdul-Jabbar, Earvin "Magic" Johnson, Jerry West og Chick Hearn.

I løbet af sin Hall of Fame-karriere var Bryant en 18-dobbelt All-Star, der førte NBA i scoring i fire sæsoner og stadig også kom på ligaens All-Defensive First Team ni gange, hvilket gør ham til en af de bedste tovejsspillere i historien.

"Kobe Bryant var en af de mest ekstraordinære atleter nogensinde og en af de mest ikoniske personer i Los Angeles' historie," siger Lakers' ejer Jeanie Buss.

"Der er ikke noget bedre sted for Kobe at blive hædret med en statue end her, i centrum af vores by, hvor alle kan fejre ham og blive inspireret af hans utrolige præstationer."