Traditionsrigt basketballhold tangerer frygtelig rekord: Nu vil fansene have ny ejer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Traditionsrigt basketballhold tangerer frygtelig rekord: Nu vil fansene have ny ejer

Bojan Bogdanovic, Cade Cunningham og Isaiah Stewart har ikke oplevet at vinde en basketballkamp siden slutningen af oktober.
Bojan Bogdanovic, Cade Cunningham og Isaiah Stewart har ikke oplevet at vinde en basketballkamp siden slutningen af oktober.Profimedia
Selvom fansene i Detroit nu forlanger byens traditionsrige basketballklub Pistons solgt, efter holdet har tangereret en forfærdelig nederlagsrekord, så afviser holdejer Tom Gores kategorisk, at det kan komme på tale. Klubben bidrager nemlig med meget mere end basketball ifølge Gores.

Detroit Pistons har eksisteret i næsten 90 år og har tre NBA-titler på CV’et, senest i 2004 da mægtige Los Angeles Lakers blev besejret af Pistons’ jerndefensiv med profiler som Chauncey Billups, Rip Hamilton, Tayshaun Prince, Ben Wallace og Rasheed Wallace

Sådan er det ikke længere. I de seneste 14 sæsoner har Detroit-mandskabet kun to gange været i slutspillet, og begge gange blev den historiske klub smidt ud i allerførste runde med 4-0-nederlag, og i denne sæson går det endnu værre. 

Natten til søndag tabte Pistons nemlig ude mod Brooklyn Nets i Barclays Center. Et ganske klart nederlag på 126-115, hjemmeholdet båret frem af en stærkt spillende Mikal Bridges, der leverede 29 point, seks rebounds og syv assist.

Nederlaget var simpelthen nummer 26 i streg for Pistons, der ikke har vundet en kamp i verdens bedste basketliga, siden de 29. oktober fik skovlen under Chicago Bulls. Således blev det til nul sejre i hele november, og den jammerlige stime er fortsat i december. 

Det er ikke rar læsning for Detroit Pistons-fans at kigge på holdets seneste 25 kampe.
Det er ikke rar læsning for Detroit Pistons-fans at kigge på holdets seneste 25 kampe.Flashscore

Med nederlaget tangerer Pistons samtidig også en helt forfærdelig rekord, for det er nemlig kun tredje gang i historien, at et mandskab taber 26 kampe i streg i en NBA-sæson. Kun Cleveland Cavaliers i 2010-2011-sæsonen og Philadelphia 76ers i 2013-2014-sæsonen har ligeledes oplevet at tabe 26 kampe i træk i en sæson.

Dermed er vejen banet for en ny rekord, når Monty Williams’ mandskab natten til onsdag møder netop Brooklyn Nets igen, denne gang ganske vist hjemme i Little Caesars Arena, for med et nederlag her vil Pistons altså være historisk dårlige. 

På tilskuerpladserne er der da også alt andet end tilfredshed at spore, for da Pistons senest spillede hjemme i Motown, som Detroit også kaldes, var det med et nederlag mod et reservespækket Utah Jazz-mandskab, og det udløste taktfaste råb fra lægterne rettet mod klubbens ejer: ”Sell the team. Sell the team. Sell the team.”

Det er den amerikanske milliardær Tom Gores, ejer af investeringsfirmaet Platinum Equity, der siden 2011 har været ejer af Palace Sports & Entertainment, ejerselskabet bag Detroit Pistons, ofte forkortet PS&E og ej at forveksle med det danske moderselskab bag FC København, Parken Sport & Entertainment. 

Ovenpå føromtalte nederlag til Jazz, var netop Tom Gores dog temmelig klar i spyttet, da han blev konfronteret med tilskuernes opfordringer til et salg af klubben. 

Holdejer Tom Gores, til højre, og Cade Cunningham har ikke haft meget at fejre i løbet af december.
Holdejer Tom Gores, til højre, og Cade Cunningham har ikke haft meget at fejre i løbet af december.Flashscore

”De kan sige, hvad de vil, men det er latterligt. Det er latterligt. Foruden at vinde, og vi burde vinde flere kampe, så gør vi alt, hvad vi kan, for at give Detroit det bedste.” 

”Sælge klubben? De forstår ikke, hvad vi laver i lokalsamfundet. Jeg ved, at vi skal vinde flere kampe, men vi tager os af og er i harmoni med lokalsamfundet. At sælge klubben ville også være at sælge lokalsamfundet. Det vil jeg ikke gøre ved lokalsamfundet. Når du ser bort fra basketball, så har vi gjort en kæmpestor forskel i lokalsamfundet, og det betyder meget for mig,” kommer det fra Tom Gores ifølge Detroit Free Press.

Gores lægger således meget vægt på Pistons’ arbejde udenfor banen, hvor The Detroit Pistons Foundation blandt andet giver legater til uddannelser i lokalsamfundet. Netop Detroit er ifølge US News blandt de fattigste store amerikanske byer, og byen har i flere årtier været i frit fald både økonomisk og demografisk. 

Således toppede befolkningstallet i byen i 1950erne, da næsten to millioner kaldte byen for sit hjem. Til sammenligning bor der i dag kun omtrent 650.000 i Detroit, der ikke desto mindre er den mest befolkningsrige by i delstaten Michigan. 

Senest har Gores offentliggjort et stort samarbejde mellem Detroit Pistons, sundhedsorganisationen Henry Ford Health og Michigan State University om en udviklingsplan i det centrale Detroit til mere end 20 milliarder danske kroner. 

Før nytår mangler Pistons fortsat tre opgør. Efter den føromtalte kamp mod Brooklyn Nets møder Pistons nemlig Boston Celtics på udebane natten til fredag, før de lukker året med en hjemmekamp Toronto Raptors natten til nytårsaftensdag, 31. december.