New Orleans Pelicans slår Wolves, mens Lakers misser chancen mod Heat

Zion Williamson leverede en stor præstation mod Minnesota Timberwolves natten til torsdag.Profimedia
Zion Williamson og C.J. McCollum lavede tilsammen 51 point, da New Orleans Pelicans natten til torsdag slog Western Conference-førende Minnesota Timberwolves med 117-106 i NBA.

Williamson scorede 27 point, mens McCollum tilføjede 24 for at give New Orleans en imponerende udesejr. McCollum scorede fire treere undervejs, mens Brandon Ingram med 19 point og Herbert Jones med 16 også bidrog. Jones' 16 point inkluderede fire treere på fem forsøg.

Anthony Edwards var ikke overraskende Minnesotas topscorer med sine 35 point. Minnesotas nederlag kommer kun to dage efter, at de nytårsdag tabte til New York Knicks. Det er første gang i denne sæson, at Wolves lider to nederlag i træk.

Pelicans' fjerde sejr i træk placerer dem på femtepladsen i Western Conference, hvor de forsøger at vende tilbage til slutspillet i år efter at have misset det i 2022-2023.

"Pelicans er et rigtig godt hold, det bedste defensivt og det mest solide offensivt. At komme her og vinde over et talentfuldt, velcoachet hold som Minnesota er stort for os," siger Pelicans' træner Willie Green.

"Det var en god sejr fra start til slut for os."

Andetsteds led Los Angeles Lakers deres tredje nederlag i træk, da de tabte 110-96 til Miami Heat. LeBron James havde en sjælden off night og sluttede med kun 12 point efter at have skudt seks ud af 18 fra gulvet, mens Anthony Davis førte Lakers an med 29 point.

Miami var dog altid i front efter at have taget føringen tidligt i første periode takket være en afbalanceret offensiv præstation, hvor otte Heat-spillere scorede tocifrede antal point. Lakers måtte beklage deres manglende evne til at konvertere fra trepointsområdet, hvor holdet kun ramte fire af deres i alt 30 forsøg fra den anden side af buen.

I Indianapolis vandt Indiana Pacers den seneste episode i deres rivalisering med Milwaukee Bucks med 142-130 og fuldendte dermed deres to sejre i træk over NBA-mestrene fra 2021.

"At vinde er en fornøjelse"

Point guard Tyrese Haliburton var Pacers' topscorer med 31 point på en aften, hvor syv Indiana-spillere lavede tocifrede antal point for værterne, som var bagud med to ved pausen, før de tog kontrol over kampen takket være en tredje periode med 47 point.

"Det er sjovt at vinde, og vi har det sjovt lige nu, men vi er nødt til at blive ved med at kæmpe på et højt niveau," lyder det fra Haliburton.

"Hvis vi bliver ved med at lave gode skud, vil der ske gode ting."

Haliburton fortæller, at defensive forbedringer var nøglen til Pacers' udvikling i tredje periode, hvor Indiana førte med 16 point i fjerde periode.

"Vi var nødt til at fokusere på forsvaret - vi har scoret ret godt mod dem hele året, så vi var nødt til at finde en måde at stoppe dem på, og det gjorde vi i anden halvleg," udtaler han.

I de seneste møder mellem de to hold har temperamenterne været i kog, og der var da også denne gang en episode i fjerde periode, hvor Bennedict Mathurin lavede en fejl på Giannis Antetokounmpo, som udløste et håndgemæng mellem flere spillere på begge sider.

Antetokounmpo var Milwaukees topscorer med 26 point, mens Damian Lillard tilføjede 23 og Khris Middleton 19. Bucks-træner Adrian Griffin kritiserer efterfølgende sit hold for at lade kampen glide dem af hænde på grund af de mange fejl, de lavede, 13 i alt.

"Vi gav os selv en chance, men det er svært at miste bolden," siger Griffin.

I Phoenix lavede Paul George og Kawhi Leonard tilsammen 63 point og hjalp Los Angeles Clippers med at forlænge deres sejrsstime til fire kampe ved at slå Suns 131-122. George sluttede med 33 point, og Leonard tilføjede 30.

I Atlanta scorede Jalen Johnson 28 point og Trae Young 24. Hawks slog således på imponerende vis Oklahoma City Thunder med 141-138. Oklahoma City var ellers ankommet til Georgia med fem sejre i træk i bagagen, en stime der inkluderede en imponerende hjemmesejr over Boston Celtics tirsdags og en sejr over Denver Nuggets i seneste uge.

Men på trods af endnu en virtuos præstation fra Shai Gilgeous-Alexander, som sluttede med 33 point, 13 rebounds og otte assists, gik Thunder altså snævert glip af sejren.