NBA-opsamling: Lakers slår Clippers, Mavs slår Timberwolves

LeBron James i duel med Amir Coffey.
LeBron James i duel med Amir Coffey.Meg Oliphant/Getty Images via AFP
Los Angeles Lakers sluttede i nat deres stime på fire nederlag i NBA med en sejr på 106-103 over Los Angeles Clippers, et af ligaens hotteste hold.

LeBron James scorede 25 point, Anthony Davis tilføjede 22 point og 10 rebounds, og Lakers fik hjælp fra deres reserver, herunder D'Angelo Russell, som scorede 13 point.

Lakers tog deres første tocifrede føring tidligt i fjerde periode takket være en treer fra Russell. Clippers udnyttede en række af Lakers' turnovers og udlignede på tre Norman Powell-frikast med to minutter og 19 sekunder tilbage.

Taurean Prince scorede en treer for at genoprette Lakers' føring, mens Powell missede en potentielt afgørende treer i det sidste sekund. Paul George og Ivica Zubac scorede 22 point hver for Clippers, som havde vundet fem kampe i træk og gik ind til kampen med den bedste rekord i ligaen siden 1. december.

"Vi gjorde et par ting forkert igen," fortæller James.

"Hvis vi kan fortsætte med at forbedre os i detaljerne, kan vi blive et rigtig godt hold. I aften tog vi et godt skridt i den rigtige retning."

Et andet sted scorede Kyrie Irving 35 point og Luka Doncic 34, da Dallas Mavericks slog Minnesota i Western Conference og vandt 115-108 over Timberwolves. Wolves, som har den næstbedste rekord i ligaen, var bagud med ni point i starten af fjerde quarter, men tog en 106-100 føring takket være en Anthony Edwards-scoring med lidt under fire minutter tilbage.

Mavs' træner Jason Kidd fortæller, at det at være bagud med seks point var "en stor test af karakter og selvtillid," og at Dallas bestod prøven med glans.

Mavs svarede nemlig igen med en 13-0-stime. Irving scorede en treer til 106-106, vendte derefter bolden væk fra Rudy Gobert for at stjæle den og scorede endnu en treer i hjørnet, og Mavs holdt fast i sejren.

"Jeg lod ham gøre det," fortæller Doncic om Irving.

"Når han forbliver aggressiv, er han en fantastisk spiller."

New Orleans Pelicans og Toronto Raptors vandt også overbevisende sejre. Sidstnævnte udnyttede en aften med en skuffende Stephen Curry til at besejre Golden State Warriors. RJ Barrett scorede 37 point for Raptors, som førte fra start til slut i en 133-118-sejr over Warriors i San Francisco.

Warriors-stjernen Curry satte kun to af sine 14 skud og missede alle sine ni trepointsforsøg, hvilket gav ni point i alt. Klay Thompson scorede 25 point for Golden State, hvis bedste nyhed på dagen var Draymond Greens optræden ved sessionen før kampen, da han forbereder sig på at vende tilbage fra en 12-kamps NBA-karantæne.

New Orleans' CJ McCollum scorede 30 point og førte syv Pelicans-spillere i tocifrede antal i en 133-100-sejr over Kings i Sacramento. Pelicans udbyggede deres føring til hele 50 point i fjerde periode, hvor begge hold hvilede deres startere i det meste eller hele den sidste periode.

I Orlando scorede Paolo Banchero 35 point og førte Magic til en overtidssejr på 117-110 over Atlanta Hawks.