Iffe vil trods formidabel formkurve ikke retur til NBA for enhver pris

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Iffe vil trods formidabel formkurve ikke retur til NBA for enhver pris

Brandvarme Iffe vil ikke retur til NBA for enhver pris
Brandvarme Iffe vil ikke retur til NBA for enhver prisProfimedia
Gabriel "Iffe" Lundberg har været intet mindre end kampafgørende i den bedste europæiske basketball-liga, EuroLeague.

To gange på en måned har han i de døende sekunder af en kamp sikret en sejr til sin italienske klub, Virtus Bologna, der nu befinder sig på tredjepladsen i EuroLeague.

Og den 29-årige danskers præstationer i Bologna er ekstraordinære, mener basketekspert og radiovært på Radio 4 Morten Stig Jensen.

"Han har været i stand til levere i de sene stadier i kampene. Han har ramt afgørende skud, taget kloge beslutninger og spiller generelt mere frit end førhen."

"Det, han gør lige nu på det her niveau, er fuldstændig vanvittigt."

Gabriel "Iffe" Lundberg skiftede til Virtus Bologna i sommeren 2022 efter et kort ophold hos Phoenix Suns i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Den første sæson i Bologna blev dog ikke den store succes for Iffe. Og i slutningen af sæsonen blev han smidt på bænken af den daværende Bologna-træner, Sergio Scariolo.

"Scariolo gik ud til medierne og sagde, at Iffe ikke skulle spille mere, hvilket er meget aggressivt gjort af en træner", siger Morten Stig Jensen.

Ifølge Stig Jensen blev det dødsstødet for Sergio Scariolo i Bologna, da tilliden fra spillerne forsvandt

I september blev Scariolo fyret og erstattet af italieneren Luca Banchi. Og så øjnede danskeren mulighed for en frisk start i den italienske klub.

"Jeg var nødt til at sikre mig, at der ikke var nogen fordomme om mig, og at jeg ville få en fair chance. Og det blev jeg forsikret om", siger Gabriel "Iffe" Lundberg.

Siden har han cementeret sin plads på Bologna-holdet. Og han nyder tilliden fra trænerbænk og medspillere.

"Det vigtigste element har været at komme ud på banen og få lov til at spille. Så stoler jeg på, at mit spil nok skal tale for sig selv", siger han.

Gabriel "Iffe" Lundbergs genfundne niveau på den største europæiske scene åbner døren for endnu et amerikansk eventyr, vurderer Morten Stig Jensen.

"Hvis man kan spille godt i EuroLeague, så plejer det at være en god billet til, at man kan komme til NBA."

"Han har nogle vanvidskampe i EuroLeague og gør det også meget godt i den italienske liga", siger han.

I Gabriel "Iffe" Lundbergs seneste ophold hos Phoenix Suns blev det kun til 44 minutters spilletid i alt.

Derfor skal fremtidige NBA-tilbud tilbyde ham en rolle, som han kan se sig selv i.

"Jeg vil gerne holde alle døre åbne, og når jeg om sommeren har forskellige tilbud, så evaluerer jeg dem og ser, hvad der er bedst for min familie."

"Jeg håber på en USA-tur mere, hvis omstændighederne er til det. Men det er ikke noget, jeg vil gøre for enhver pris", siger han.

Virtus Bologna og Gabriel "Iffe" Lundberg spiller torsdag aften klokken 18.45 mod det tyrkiske hold Fenerbache i EuroLeague.