Er slutspilsformen på vej? Golden State Warriors tog vigtig sejr i Curry-opvisning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Er slutspilsformen på vej? Golden State Warriors tog vigtig sejr i Curry-opvisning

Stephen Curry er fire gange tidligere blevet NBA-mester med Golden State Warriors, hvor den 35-årige stjerne har spillet hele sin karriere.
Stephen Curry er fire gange tidligere blevet NBA-mester med Golden State Warriors, hvor den 35-årige stjerne har spillet hele sin karriere.Loren Elliott/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Med sejr nummer fire i de seneste fem kampe spillede Golden State Warriors sig natten til onsdag en anelse tættere på en billet til årets slutspil i NBA. En Stephen Curry i absolut storform gjorde således livet surt for gæsterne fra New Orleans Pelicans, der måtte rejse hjem med et nederlag på 120-109 i bagagen.

Golden State Warriors er tilsyneladende så småt ved at finde slutspilsformen. For efter en svingende sæson, hvor der endda længe var tvivl, om mandskabet fra Californien overhovedet ville slutte på en af de pladser, der giver adgang til den såkaldte play-in, har Stephen Curry og Co. skruet bissen på.

Således blev det natten til onsdag til en overbevisende sejr hjemme i Chase Center, hvor New Orleans Pelicans var på besøg, fortsat uden deres helt store stjerne, Zion Williamson, der ikke har været i aktion siden starten af januar.

Sejren, der endte på cifrene 120-109, var den fjerde i de seneste fem kampe for Golden State Warriors, der for alvor har sat slutspurten ind for at forsøge at sikre sig en slutspilbillet i den ekstremt tætte og spændende Western Conference.

San Francisco-holdet blev, ikke overraskende, båret frem af en stærkt spillende Curry. Den efterhånden 35-årige point guard var i hopla og leverede 39 point, ramte hele otte trepointsskud, krydrede med otte rebounds, otte assists, ganske tæt på en triple-double.

Også den anden halvdel af de såkaldte Splash Brothers, 33-årige Klay Thompson, var i flot spillehumør og spædede til med 19 point og fem treere, og den skydeglade duo lignede således deres gamle jeg med sammenlagt 13 trepointsforsøg sendt i kurven.

Stephen Curry var natten til onsdag blot to rebounds og to assists fra karrierens 11. triple-double i NBA's grundspil.
Stephen Curry var natten til onsdag blot to rebounds og to assists fra karrierens 11. triple-double i NBA's grundspil.Loren Elliott/Getty Images North America/Getty Images via AFP

Selvom han ikke fik scoret mange point, så var altmuligmanden Draymond Green også en vigtig brik i Golden States sejr, og efterfølgende fik den 33-årige forward ros af head coach Steve Kerr.

"Draymonds (Green, red.) vilje gav os sejren i aften. Hans frustrationer over vores spil i starten af kampen. Sur på hele verden. Råbte af alle, deres bænk, vores bænk, mig selv, og ærligt talt fortjente vi det alle sammen," kommer det fra Kerr ifølge ligaens hjemmeside.

Trods sejren er Warriors stadig langt fra sikre på at være med, når årets slutspil går løs. Natten til mandag tabte de således en vigtig kamp mod Minnesota Timberwolves, der er en af de direkte konkurrenter i kampen om en direkte slutspilsbillet.

I øjeblikket indtager Golden State Warriors dog lige præcis den sjetteplads, der er sidste direkte mandat, mens mandskaberne på pladserne mellem nummer syv og nummer 10 skal ud i den såkaldte play-in turnering for at sikre sig en slutspilsbillet.

Der resterer endnu fem kampe i grundspillet for Golden State Warriors. Den første af disse spilles natten til lørdag, når Kerrs mandskab på hjemmebane tørner sammen med San Antonio Spurs. Gregg Popovich' Spurs-mandskab har gang i en skidt sæson, hvor de allerede er ude af slutspilsræset og har ligaens tredje dårligste sejrsrate med blot 19 sejre i 75 kampe.