"Middelmådhed over hele linjen": Tom Brady retter hård kritik mod niveauet i NFL

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

"Middelmådhed over hele linjen": Tom Brady retter hård kritik mod niveauet i NFL

New England Patriots quarterback Tom Brady taler på Salem State University i Salem.
New England Patriots quarterback Tom Brady taler på Salem State University i Salem.Reuters
Tom Brady (46) lægger ikke skjul på, hvad han mener om kvaliteten af nutidens NFL, lige fra coaching til udvikling af unge spillere.

"Jeg synes, der er meget middelmådighed i NFL i dag. Jeg ser ikke den fremragende kvalitet, som jeg så tidligere," sagde Brady på "The Stephen A. Smith Show" mandag.

"Jeg synes ikke, at coachingen er så god, som den var," sagde Brady. "Jeg synes ikke, at udviklingen af de unge spillere er så god, som den var. Jeg synes ikke, at planlægningen er så gode, som de var."

Brady gik på pension tidligere i år efter en 23 år lang karriere, hvor han vandt syv Super Bowls med New England Patriots (2002, 2004, 2005, 2015, 2017, 2019) og Tampa Bay Buccaneers (2021). Han blev også NFL's all-time leader i passing yards og touchdown passes, blandt mange andre rekorder.

Brady sagde, at en af de største årsager til ligaens tilbagegang er visse bivirkninger af de seneste regelændringer.

"Reglerne har tilladt en masse dårlige vaner at komme ind i selve udførelsen af spillet," sagde Brady.

Han pegede på regelændringer, der skulle beskytte spillerne mod skader, men som ifølge ham har resulteret i en "ubekymret" attitude på banen.

"Offensive spillere er nødt til at beskytte sig selv. Det er ikke op til en forsvarsspiller at beskytte en angrebsspiller. En forsvarsspiller er nødt til at beskytte sig selv. ... Jeg tror, at mange af de regler, der er kommet i spil, har tilladt dette - du kan i bund og grund spille ubekymret, og hvis nogen så rammer dig hårdt, er der en straf."

Brady nævner Ray Lewis, Rodney Harrison og Ronnie Lott som eksempler på tidligere spillere, der ville være udfordret af, at spille under nutidens regler.

"Hvert eneste slag, de ville have lavet, ville have været en straf," sagde Brady. "Man hører trænere klage over, at deres egen spiller bliver tacklet og ikke nødvendigvis - hvorfor taler de ikke med deres spiller om, hvordan han skal beskytte sig selv? ... Vi plejede at arbejde med de grundlæggende ting hele tiden. Nu forsøger de at blive reguleret hele tiden."

Brady gav også udviklingen på college-niveau - og ikke atleterne selv - skylden for, at NFL har oplevet et fald i antallet af scoringer de sidste fire sæsoner, hvor holdene tilsammen kun har scoret 43,3 point pr. kamp i denne sæson, ned fra 45,9 i 2021.

"Jeg synes faktisk, at collegespillerne var bedre forberedt, da jeg kom ud, end de er nu," sagde han. "Bare fordi så mange trænere skifter program, og jeg vil sige, at der ikke engang er mange collegeprogrammer længere. Der er mange collegehold, men ikke programmer, der udvikler spillere."

"Så når de kommer til NFL, er de måske atletiske, men de har ikke mange af de færdigheder, der skal til for at være professionel. Da jeg spillede i Michigan, spillede jeg på et collegeprogram, der var meget lig et pro-miljø. Når jeg ser disse forskellige spillere komme ind, er de ikke helt så forberedte, som jeg var, og det synes jeg, spillet har vist i løbet af de sidste 12-13 år. Jeg synes, det er gået en lille smule ned ad bakke."