Fire NFL-hold har aldrig haft det privilegium at spille i Super Bowl.

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fire NFL-hold har aldrig haft det privilegium at spille i Super Bowl.

Lions nåede Conference-finalen i 2024.
Lions nåede Conference-finalen i 2024.Getty Images via AFP
I en liga med konstante magtforskydninger er der stadig fire hold, der ikke har været med i 'Big Game', siden det begyndte under dets nuværende navn i 1967.

Kun ét NFC-franchise har ikke nået Super Bowl i 58 udgaver. De tre andre er fra AFC-konferencen, to af dem fra AFC South.

Houston Texans (AFC Syd)

Texans fra Lone Star State blev grundlagt i 2002 og er det mindst succesfulde hold i NFL's historie. Det er ikke blot fordi, de ikke har været i stand til at kvalificere sig til Super Bowl.  Det er fordi, de ikke engang har været i stand til at spille i en Conference Final. De har været i slutspillet i alt syv gange, og de har været i Divisional Round fem af gangene.

I denne sæson var de tilbage til at drømme stort med rookie-quarterbacken CJ Stroud. Han tog Texans til Divisional Round, hvor det blev til et nederlag til Baltimore Ravens. Under den unge quarterback er fremtiden lovende, men hvem ved, om de vil være i stand til at forlade gruppen af evigt underpræsterende hold i den nærmeste fremtid?

Jacksonville Jaguars (AFC South)

Da de kom ind i ligaen i 1995, var deres prognose lovende, da de konsekvent var i slutspillet mellem 1996 og 1999 og nåede to Conference Finals, men siden starten af 2000 har der været lavvande i Jacksonville. Fire playoff-optrædener yderligere med en Conference Final til følge, har været historien om de sidste 24 år.

Holdets spil under Trevor Lawrence er meget eksplosivt på angrebet, men de har store mangler i forsvaret, hvilket gør, at de langt fra er en Super Bowl-kandidat lige med det samme. Men alle, der sætter sig ned for at se en af deres kampe, vil have det sjovt, fordi de som regel ender med at score mange point.

Trevor Lawrence
Trevor LawrenceAFP

Cleveland Browns (AFC North)

En af de historiske franchises i den kollektive bevidsthed, især under Jim Brown-æraen, er overraskende nok en del af denne uattraktive liste. De vandt deres sidste mesterskab i 1964, tre år før den første Super Bowl, og siden da har de kun været i slutspillet 16 gange og nået Conference Final seks gange.

Virkeligheden er, at Browns er et af de dårligste hold i historien, og deres seneste år afspejler det. Selvom de er vendt tilbage til slutspillet i år, husker de stadig bittert de 0-16, de indkasserede i 2017, og de 1-15 i 2016.

Jim Brown spillede hele sin karriere i Cleveland
Jim Brown spillede hele sin karriere i ClevelandProfimedia

Detroit Lions (NFC North)

Ustoppelige i 1950'erne med tre titler, har 'Motown' Lions gået fra fiasko til fiasko i mange år. Men i år har de været NFL's helt store åbenbaring og kæmpet sig hele vejen til Conference-finalen om en plads i Super Bowl LVIII. Her løb de ind i velspillende San Francisco 49ers. Det ændrer ikke narrativet om en solstrålehistorie efter 32 sæsoner i ubemærkethed uden en NFC-titelkamp.

Deres nærmeste fremtid er lys. De har elite rookies som Jahmyr Gibbs og Sam LaPorta. Derudover ledes de af en erfaren quarterback, Jared Goff, som er en af de bedste på sin position. Sammen med Texans ligner Detroit det bedste bud på at få udtømt listen over hold, der ikke har været i Super Bowl, i nærmeste fremtid.