50 point i fem kampe på fem sæsoner: Fænomenale Luka Dončić leverer endnu en stor kamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

50 point i fem kampe på fem sæsoner: Fænomenale Luka Dončić leverer endnu en stor kamp

23-årige Luka Dončić blev i 2019 kåret som årets rookie i NBA.
23-årige Luka Dončić blev i 2019 kåret som årets rookie i NBA.Ron Jenkins/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Selvom han stadig kun er 23 år, så samler slovenske Luka Dončić på vilde præstationer og triple-doubles. Sådan en blev det ganske givet ikke til for Mavericks-stjernen natten til tirsdag, men det var ikke desto mindre en stor præstation, point guarden diskede op med.

Hjemme i Texas, i American Airlines Arena, havde Dallas Mavericks nemlig besøg af Detroit Pistons, og her blev det til en hjemmesejr, om end gæsterne formåede at holde Dončić og Co. i relativt kort snor.

Det var således først i fjerde og afsluttende periode, at det lykkedes for Mavericks at få skovlen under Detroit Pistons, der ligger allersidst i Eastern Conference og med 13 sejre i 52 kampe er det næst dårligst præsterende hold i hele ligaen.

For i tredje periode havde Pistons faktisk opbygget et forspring på 11 point, men i kampens afslutning fik særligt Luka Dončić og Spencer Dinwiddie reddet kastanjerne ud af ilden for Dallas, der i sidste ende sluttede kampen med en sekspointsføring, slutresultat 111-105 til texanerne.

Føromtalte Dinwiddie stod således muligvis kun for 10 point i løbet af kampen, men de otte af dem blev scoret i fjerde periode, hvor Dallas virkelig havde brug for dem.

Kampens helt store oplevelse var, ikke overraskende, Luka Dončić, der ligesom Dinwiddie scorede otte point i kampens afsluttende periode. Det tog den unge slovenske stjernes kamptotal op på imponerende 53 point, mens det også blev til otte rebounds og fem assists.

Måske var den vilde præstation lidt ansporet af en infight i løbet af kampen mellem Luka Dončić og Pistons' assisterende træner, Jerome Allen.

"Fra første periode snakkede han bare. Jeg vil ikke gentage ordene. Men jeg har ingen problemer med det. Det er basketball. Det får mig bare i gang, det er sikkert," konkluderer Dončić til ligaens hjemmeside ovenpå præstationen.

Med de 53 point skrev Luka Dončić samtidig sit navn ind på en eksklusiv liste over spillere, der i løbet af de seneste 50 år har formået at score minimum 50 point i fem kampe i løbet af deres første fem NBA-sæsoner.

LeBron James lå ligeledes på fem 50-pointspræstationer efter sine første fem sæsoner i verdens bedste basketliga, mens Michael Jordan ikke overraskende indtager førstepladsen med hele 17 af sådanne imponerende præstationer.

Da der resterer 30 kampe i sæsonen, der er Dončić' sæson nummer fem, er det næppe realistisk, at den slovenske stjerne indhenter Jordans vilde 17 kampe med 50 point, men bare én enkelt mere vil altså sende Dončić endegyldigt over LeBron James.

Mens Dallas Mavericks indtager sjettepladsen, der er sidste direkte slutspilsmandat, i Western Conference, ser det som bekendt noget værre ud for Pistons, der er de absolutte bundskrabere i Eastern Conference, hvor kun Charlotte Hornets er tilnærmelsesvis i nærheden af Pistons dårlige præstationer.

Natten til fredag tager Dallas Mavericks på hjemmebane imod New Orleans Pelicans i en særdeles vigtig kamp. Pelicans er således blandt de forfølgere, der ligger lige i hælene af Dallas Mavericks i den ekstremt tætte Western Conference.