11Hacks analyse: Et nærmere kig på Marokkos midtbanekriger Sofyan Amrabat

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

11Hacks analyse: Et nærmere kig på Marokkos midtbanekriger Sofyan Amrabat

11Hacks analyse: Et nærmere kig på Marokkos midtbanekriger Sofyan Amrabat
11Hacks analyse: Et nærmere kig på Marokkos midtbanekriger Sofyan AmrabatGABRIEL BOUYS/AFP
Kroatien og Marokko mødte hinanden ved holdenes første kamp ved VM-slutrunden i Qatar. Kampen endte 0-0, men lørdag eftermiddag står de to hold igen overfor hinanden, og denne gang kommer der med garanti en vinder, når de tørner sammen i en direkte duel om bronzemedaljerne.

Kroatien og Marokkos åbningskamp i gruppe F var ikke præget af smuk fodbold. Mens kroaterne havde mest boldbesiddelse og var hyppigere på den sidste tredjedel af banen, endte begge hold med kun at skabe én stor chance, som de formåede at omsætte til mål.

Med hensyn til expected goals (xG) i kampen, som måler kvaliteten af ​​de skabte målchancer, var slutresultatet 0,81 - 0,47 i Kroatiens favør.

Den marokkanske midtbanespiller Sofyan Amrabat (26) brød de kroatiske angreb op på fornem vis, og han har i resten af ​​turneringen bevist, at han sammen med Achraf Hakimi (24) er hovedarkitekterne bag det afrikanske holds første semifinale nogensinde ved et VM.

Den eneste mand, der har haft en større defensiv indflydelse på sit holds spil på midtbanen end Amrabat, er Adrien Rabiot (27) fra Frankrig.

Amrabat har været dominerende i sine fysiske dueller i turneringen og er blandt en lille gruppe af spillere, hvis succesrate i de fysiske dueller er omkring 70 %. Sammen med ham er Thomas Partey, Joshua Kimmich, Declan Rice og Lucas Paqueta.

Sofyan Amrabat vs. Portugal.
Sofyan Amrabat vs. Portugal.Opta by Stats Perform

Det er vigtigt at understrege, at den marokkanske stjerne fastholder en så høj succesrate, selvom han er involveret i mange flere ​​dueller sammenlignet med ovennævnte kvartet – talmæssigt er det kun Marcelo Brozovic, der har været mere aktiv i slutrunden.

Skaber ikke chancer som vanligt

Amrabat har været en sand maskine i den defensive del af spillet, men har ikke været toneangivende i den offensive del, hvilket ikke er overraskende, når man tager Marokkos ultra-defensive spillestil i betragtning.

Blandt alle defensive midtbanespillere, der har spillet mindst 270 minutter, har han det laveste gennemsnitlige antal afleveringer per kamp, ​​nemlig 31.

Til sammenligning har Ruben Neves uddelt et gennemsnit på 83 afleveringer pr. kamp, ​​Marcelo Brozovic er på 74, mens Enzo Fernandez har noteret sig for 72. Kun 8 afleveringer spiller Amrabat fremad i gennemsnit hver kamp.

At Amrabat ikke er særlig fremtrædende på bolden er dog kun et resultat af den rolle, træner Walid Regragui tildeler ham på det marokkanske hold.

Faktisk har han for sit klubhold Fiorentina vist, at han også kan være meget brugbar i det offensive spil på midtbanen.

Sammen med Rolando Mandragora (25) udgør de en duo, der jævnligt skaber farlige situationer med afleveringer fra deres egen tredjedel og midten af ​​banen. Selvom Fiorentina kun er nummer 10 i Serie A, har de ingen problemer på midtbanen, da kun Danilo Cataldi fra Lazio og Ismael Bennacer fra AC Milan er bedre til at skabe chancer.

Amrabat er også meget aktiv på den sidste tredjedel af banen for sin klub, som tallene antyder. Selvom han ikke har en offensiv rolle, sender han i gennemsnit 3 afleveringer pr. kamp ind i modstanderens straffesparksfelt, hvilket er en flot statistik.

Desuden er der ingen anden defensiv midtbanespiller i Serie A, der får bolden ind i den sidste tredjedel så ofte, som han gør.

Selvom Amrabat har funklet ved VM som en defensiv skraldemand, tiltrækker han interesse fra store klubber, herunder Liverpool, hovedsageligt på grund af hans evner på bolden. Det ændrer dog ikke på det faktum, at han i dagens kamp mod Kroatien forventes at levere endnu en forrygende defensiv opvisning.