Zlatko Dalic: Marokkos VM-kampagne er ligesom Kroatiens for fire år siden

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Zlatko Dalic: Marokkos VM-kampagne er ligesom Kroatiens for fire år siden
Zlatko Dalic: Marokkos VM-kampagne er ligesom Kroatiens for fire år siden
Zlatko Dalic: Marokkos VM-kampagne er ligesom Kroatiens for fire år sidenJACK GUEZ/AFP
To af turneringens overraskelser er Kroatien og Marokko, og lørdag skal de så mødes igen, når vinderen af bronzemedaljerne skal findes. Kroatiens træner Zlatko Dalic regner med, at det bliver en svær kamp.

Kroatien forbereder sig på en stor kamp mod Marokko i lørdagens VM tredjeplads-playoff, hvor det afrikanske hold ha overrasket og kom helt frem til semifinalen. Marokkos turnering minder om Kroatiens egen succes ved 2018-slutrunden, sagde træner Zlatko Dalic fredag på pressemødet forud for kampen.

Marokko slog både Belgien og Canada i gruppespillet, før de eliminerede verdensmestrene fra 2010, Spanien på straffe i ottendedelsfinalerne og derefter slog 2016-europamestrene Portugal i kvartfinalen.

Marokkos imponerende præstationer fik dem hele vejen til semifinalen mod de regerende verdensmestre fra Frankrig. Selvom det blev til et nederlag til Marokko, så blev de stadig det første afrikanske og arabiske land til at nå en VM-semifinale.

Afrikansk fodbold havde ellers en lille krise efter det seneste VM i Rusland, hvor ingen af ​​de fem deltagende hold kom videre fra gruppespillet, men det har nu ændret sig med præstationerne for Walid Regraguis hold i Qatar.

"Marokko ligner os fra fire år siden. Ingen forventede, at de ville nå så langt," sagde Dalic.

"De fortjener at være her. De vil være en mere udfordrende modstander end i den første kamp."

"De er vokset i selvtillid og er motiverede. For begge er det en kæmpe og stor kamp."

Kroatien og Marokko mødte hinanden i gruppespillet. Den kamp endte 0-0, inden de begge gik videre til knockoutfasen.

"For os er det en stor kamp. Vi har stor respekt for det marokkanske hold. Jeg tror, ​​de har samme tankegang som os. Det er også en kæmpe kamp for dem. De vil komme med et stærkt hold."

Kroatien har flere skadesproblemer med Josko Gvardiol, Marcelo Brozovic og Josip Juranovic tvivlsomme, men Dalic fortalte, at han ville tage en beslutning i sidste øjeblik.

"Dette er den syvende kamp på en måned, og vi er lidt trætte og drænede. Vi har nogle problemer med (Josko) Gvardiol, (Josip) Juranovic og (Marcelo) Brozovic. Vi må se, hvad der vil ske. Vi skal være forsigtige ."

"Vi skal være retfærdige, og hvis nogen ikke er 100 % fit, skal vi tale om det."

Bronzekampen mellem Kroatien og Marokko bliver spillet lørdag klokken 16.