Vilde Jokić præsterede historiske tal i tæt opgør: I selskab med Wilt Chamberlain

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vilde Jokić præsterede historiske tal i tæt opgør: I selskab med Wilt Chamberlain

Da Denver Nuggets i 2014 draftede Nikola Jokić, var det kun som nummer 41 i rækkefølgen, at serberen blev valgt.
Da Denver Nuggets i 2014 draftede Nikola Jokić, var det kun som nummer 41 i rækkefølgen, at serberen blev valgt. Profimedia
Nikola Jokić lagde natten til mandag et fuldkommen vanvittigt niveau for dagen, da det lykkedes for Denver Nuggets at tage en smal sejr over Charlotte Hornets.

Han er en ganske unik spiller, 27-årige Nikola Jokić. Den enorme serber, der også kaldes ’the Joker,’ er kendt for sin fremragende playmaking, hvor han, selv som en 211 centimeter høj center, excellerer med afleveringer, der ville gøre selv Magic Johnson stolt.

Siden debuten i NBA i 2015 har han da også vundet MVP-trofæet to gange, er blevet valgt til All Star-kampen fire gange, og har allerede 81 såkaldte triple-doubles på CV’et, hvilket kun LeBron James og Russell Westbrook gør bedre blandt aktive spillere med henholdsvis 105 og 196 triple-doubles.

Men selvom Jokić som regel præsterer stort på gulvet, så går det ikke altid lige godt for Denver Nuggets, der i sandheder har haft en sæson med stimer. I slutningen af november og starten af december blev det til fire sejre i streg, straks afløst af tre nederlag i rap og derefter tre sejre på stribe.

Efter et stort nederlag til Los Angeles Lakers natten til lørdag, skulle Jokić og Co. forsøge at rejse sig mod Charlotte Hornets natten til mandag. Det gjorde de, men også kun lige præcis, i hvad der endte som en sejr på 119-115. Og Jokić? Ja, han excellerede såmænd. Igen.

Melder sig ind i eksklusiv klub

Nikola Jokić var nemlig kampens helt, helt store oplevelse, da Nuggets på hjemmebane i Colorado fik besejret Hornets. Serberen scorede 40 point på 40 minutters basketball, men det er kun begyndelsen på serberens vanvittige statline.

Han tilføjede nemlig svimlende 27 rebounds og 10 assists, altså føromtalte triple-double nummer 81 i karrieren. Og sådan en kamp, med mere end 40 point, mere end 25 rebounds og mere end 10 assists, er ekstremt sjældent i NBA.

Faktisk er det kun Elgin Baylor og Wilt Chamberlain, to af spillets helt store legender, der har præsteret det samme i historien, sidstnævnte i øvrigt vanvittige fire gange.

”Jeg vidste ikke, at han havde en 40-27-10 aften, men jeg vidste godt, at han havde gang i endnu en klassisk, effektiv Nikola Jokić præstation. Og det handler ikke kun om Nikola. For det handler også om hans evne til at gøre holdkammeraterne bedre. Ja, Nikola er bare et generationstalent,” kommer det fra Nuggets-head coach, Mike Malone, til ligaens hjemmeside efter kampen.

Med sejren ånder Denver Nuggets nu Memphis Grizzlies, førerholdet i den ekstremt tætte Western Conference, i nakken. Kun en enkelt sejr adskiller Nuggets fra de førende Memphis-bjørne. For Hornets ser det anderledes grelt ud. De ligger således som ringeste hold ikke bare i Eastern Conference men i hele NBA.