Viborg tog sig kærligt af ærkerivalerne - 3-1 efter hæsblæsende 1. halvleg

Viborg tog sig kærligt af ærkerivalerne - 3-1 efter hæsblæsende 1. halvlegProfimedia
Viborg fik sig en meriterende sejr, da de torsdag aften på en stemningsfyldt hjemmebane overbevisende slog FC Midtjylland ud af pokalen med 3-1. Det stod allerede 3-0 ved halvleg efter en fremragende gang fodbold, der stressede gæsterne umådeligt.

Det er et af de mest ophedede opgør i dansk fodbold, når Viborg og naboerne fra FC Midtjylland mødes, og det var ikke nogen undtagelse i dagens pokalopgør. Der er altid fuld fart over feltet.

Det var dog klart de grønblusede fra domkirkebyen, der kom bedst fra start i dagens kamp, der havde en plads i kvartfinalerne i pokalturneringen som gulerod til vinderen. De dannede sig et klart overtag, og efter 20 minutters spil var det Mads Søndergaard Clausen, der kunne bringe Viborg foran på assist af Elias Achouri.

Her stoppede pinslerne dog ikke for FCM, der slet ikke kunne finde deres ben. Først bragte schweiziske Nicolas Burgy Viborg på 2-0 på en ripost fra stolpen, og med ti minutter til pausen bragte Ibrahim Said på hele 3-0 efter en flot dribletur. Gode råd var så sandeligt dyre for midtjyderne.

I pausen kom Gustav Isaksen ind i stedet for Kristoffer Olsson, der havde tilraget sig et gult kort. Og han skabte straks lidt kreativ flair. Efter få minutter var Sory Kaba tæt på at kunne heade bolden ind, men den gik lige forbi hjørnet.

Midtjyderne fortsatte med at presse på, og netop stjerneskuddet Isaksen kunne reducere efter 53 minutter. Man skulle tro, at det gav anledning til at midtjyderne kom tilbage i kampen, men sigende nok for deres sæson, så manglede der noget farlighed i offensiven. Anders Dreyer viste sine evner frem her og der, men Viborg stod fast, og gav i hele kampen kun et enkelt hjørnespark væk. Det er en bedrift mod FCM.

I stedet var Viborg farlige på kontraer konstant, og de kørte, bortset fra en hektisk fase omkring overtiden, så kørte hjemmeholdet den ganske sikkert hjem. Næste stop for Viborg er kvartfinalen.