Tophold gafler målvogter i Silkeborg-Voel: Ikast erstatter svensker med svensker

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Tophold gafler målvogter i Silkeborg-Voel: Ikast erstatter svensker med svensker
I 2018 var Filippa Idéhn flot spillende, da Sverige blev nummer seks ved EM i Frankrig.
I 2018 var Filippa Idéhn flot spillende, da Sverige blev nummer seks ved EM i Frankrig.Profimedia
Det er et par store sko, der skal udfyldes, når Jessica Ryde efter denne sæson forlader Ikast Håndbold. Tirsdag kan klubben dog berette, at det bliver Rydes svenske landsmand Filippa Idéhn, der skal binde snørebåndene for Ikast og forsøge at løfte opgaven.

Ikast Håndbold er kommende flyvende fra land i denne sæson med 14 point i de første otte kampe, hvilket giver dem førstepladsen i kvindehåndboldligaen i skrivende stund. 

En del af forklaringen på den stærke start skal findes i midtjydernes defensiv. Blot 173 mål har Kasper Christensens mandskab lukket ind, hvilket er færrest i ligaen, ni færre end Team Esbjerg og hele 30 mål færre end de forsvarende mestre fra Odense Håndbold. 

Det er blandt andet Jessica Ryde, der har imponeret mellem stængerne for Ikast Håndbold, men midtjyderne har siden slutningen af oktober vidst, at 28-årige Jessica Ryde forlader holdet efter denne sæson. 

Mens den svenske landsholdsmålvogter utvivlsomt bliver svær at erstatte med sin redningsprocent på 39 i denne sæson - og indtil videre hele 40 procent ved den igangværende EM-slutrunde - så har Ikast nu fundet hende, der skal gøre forsøget. 

I en pressemeddelelse fortæller klubben tirsdag, at de har sikret sig Silkeborg-Voel KFUM's Filippa Idéhn på en toårig aftale. 

Skal levere fra dag ét

Før Jessica Ryde tog pladsen som målvogter på det svenske landshold, var Filippa Idéhn er ret fast del af den svenske opsætning. Med 131 landskampe på CV'et, har 32-årige Idéhn da også masser af landsholdserfaring. 

På samme måde har Idéhn spillet adskillige europæiske kampe for nogle af de klubber, hun har repræsenteret gennem karrieren, blandt andet IK Sävehof og Brest Bretagne Handball. Netop den erfaring er vigtig, for Ikast Håndbold har brug for, at Idéhn leverer varen fra dag ét. 

"Vi synes, vi har en masse spillere, som har udviklet sig flot de seneste sæsoner, og vi skulle ikke have et 'projekt,' som skulle peake om to-tre år. Derfor er jeg rigtig glad for at byde Fillipa Idéhn velkommen i Ikast Håndbold. Filippa kan vinge alt af i forhold til, hvad vi har søgt lige nu," fortæller direktør Daniel Grønhøj i klubbens pressemeddelelse. 

Samtidig peger Daniel Grønhøj på, at han mener, Idéhn kan udvikles yderligere trods sine 32 år, samt at svenskerens gode igangsætninger kommer til at blive et stort aktiv for Ikast Håndbold.

En træls modstander

Foruden de seneste års tilværelse i Silkeborg-Voel KFUM, der i 2020-21 blev afbrudt af en enkelt sæson i rumænske Minaur Baia Mare, har Filippa Idéhn også tilbragt et par år hos Team Esbjerg, og hun har faktisk temmeligt dårlige erfaringer med Ikast Håndbold. 

"Jeg har desværre ikke vundet ret mange kampe mod Ikast førhen, så jeg glæder mig også til komme på den anden side. Samtidig jagter jeg også at blive en bedre målmand, jeg ved godt, at jeg ikke er ung mere, men jeg synes stadig, at jeg har udviklingspotentiale," kommer det fra Filippa Idéhn. 

I denne sæson har Idéhn blot spillet én kamp, været ramt af skader, men sidste sæson var der ganske få målvogtere, der havde flere redninger i grundspillet end Idéhn.

Redningsprocenten var givetvis ikke på niveau med målvogtere som Althea Reinhardt og Jessica Ryde, men forsvarskæden foran Idéhn var omvendt heller ikke helt så stærk, som det var tilfældet for Reinhardt i Odense og Ryde i Ikast.