Finder erstatning i klub i opløsning: Viborg HK har ny cheftræner på plads

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Finder erstatning i klub i opløsning: Viborg HK har ny cheftræner på plads
Randers HK ligner efterhånden en klub i opløsning. Klubben forventes begæret konkurs, og cheftræneren skifter til sommer til Viborg HK.
Randers HK ligner efterhånden en klub i opløsning. Klubben forventes begæret konkurs, og cheftræneren skifter til sommer til Viborg HK.Johnny Pedersen
Til sommer går Jakob Vestergaard og Viborg HK hver til sit, og nu har den traditionsrige danske håndboldklub så fundet afløseren. Tirsdag fortæller klubben, at de har indgået en aftale med den nuværende Randers HK-træner Ole Bitsch.

I oktober kunne Viborg HK fortælle, at Jakob Vestergaard havde valgt at benytte en klausul i sin kontrakt, der gjorde det muligt for den 47-årige cheftræner at forlade Viborg efter denne sæson. 

Nu er Viborgs jagt på en ny cheftræner så afsluttet, for tirsdag kan klubben således bekræfte i en pressemeddelelse, at det bliver Ole Bitsch, der i næste sæson skal stå i spidsen for de grønklædte håndboldkvinder. 

40-årige Ole Bitsch kommer til fra Randers HK, der efterhånden ligner en klub i total opløsning. Mandag kunne klubbens formand fortælle, at han forventede snart at begære klubben konkurs, måske endda inden ugen er omme. 

Rygterne havde allerede svirret, da Ole Bitsch er bosat i Viborg og tidligere har spillet i klubben, dengang man både havde et herre- og et damehold at byde på. 

Vil bygge på talentmasse

Viborg HK er ikke ligefrem kommet strålende fra start i denne sæson med blot otte point i de første otte kampe, hvilket giver en foreløbig sjetteplads, à point med Aarhus United. 

Men Ole Bitsch er ikke desto mindre både stolt og beæret over at komme til Viborg HK, som han kalder for landets største håndboldklub i kvindehåndbold rent historisk.

Der venter dog et arbejde med at genopbygge holdet, der i sommer vinkede farvel til profilerne Line Haugsted og Kristina Jørgensen, der skiftede til henholdsvis ungarske Győri og franske Metz. Efter denne sæson må Viborg ligeledes se målvogter Anna Kristensen forlade klubben til fordel for Team Esbjerg. 

"Udover at bygge et stærkt hold op med den talentmasse, der er samlet i Viborg, vil jeg bidrage til at fremme Viborg HK som byens hold igen, og her vil jeg især fokusere på og gerne udvikle på det gode samarbejde, der er med Viborg Elite, Viborg Katedralskolen og Hald Ege Efterskole," fortæller Ole Bitsch i klubbens pressemeddelelse. 

Et oplagt valg

Set i lyset af, at Viborg HK står på tærsklen til en genopbygningsproces, hvor der måske særligt skal satses på den lokale talentmasse, var Ole Bitsch et oplagt valg. Han har således tidligere været elitekoordinator hos Viborg Elite og lærer på føromtalt Hald Ege Efterskole. 

Til Viborg Stifts Folkeblad afslører klubbens direktør, Jens Steffensen, at Ole Bitsch endda var allerførste kandidat, der blev kontaktet, da det stod klart at Jakob Vestergaard ikke ville fortsætte i Viborg HK. 

Og idéen om Ole Bitsch som det oplagte valg for Viborg HK, blev kun forstærket af at Ole Bitsch i august blev præsenteret som ny U17-lansdtræner, da Heine Eriksen stoppede efter 21 år på posten. 

"Jeg ser det kun som et plus, at han er ungdomslandstræner, da det betyder, at vi begge har fingeren på pulsen i forhold til kommende stjerner," kommer det fra Jens Steffensen til Viborg Stifts Folkeblad.

Ole Bitsch har været i Randers HK siden juli 2021. Han har underskrevet en treårig kontrakt med Viborg HK. Netop Viborg og Randers mødtes i den afsluttende runde før EM-pausen, hvor Viborg kørte randrusianerne midt over med en sejr på 40-29