Tom Brady gjorde det igen: Tager vild rekord med endnu et sent comeback

Med de to touchdowns i sejren mod New Orleans har Tom Brady nu kastet 640 touchdowns i sin NFL-karriere.AFP
Natten til tirsdag mødtes Tampa Bay Buccaneers og New Orleans Saints. Her fik Tom Brady sent i kampen skovlen under Saints i en snæver 17-16-sejr, og dermed overtager Brady også en imponerende NFL-rekord.

Det kan godt være, at Tom Brady efterhånden er tættere på de 50 år, end han er på de 40, men den amerikanske legende kan tydeligvis stadig begå sig i NFL.

I 2021 gav den ikoniske quarterback Tampa Bay Buccaneers klubbens blot andet mesterskab i historien, efter Tom Brady i 2020 sagde farvel til New England Patriots efter næsten to årtier i Boston.

Mens sejrene ikke ligefrem vælter ind for Buccaneers og Brady i denne sæson, så fører Florida-mandskabet dog stadig NFC South og har altså kurs mod slutspillet i det nye år.

Sejr blev det dog ikke desto mindre til natten til tirsdag, da der blev spillet Monday Night Football. Her mødte Tampa Bay Buccaneers således New Orleans Saints, og det opgør endte med et vildt comeback i fjerde periode, der gav Tom Brady og Co. en kneben sejr på 17-16.

Flere comebacks end nogen anden

Det lignede ellers længe, at det skulle blive en sejr til New Orleans Saints, for Buccaneers kunne simpelthen ikke få gang i offensiven i løbet af kampen, og i hverken anden eller tredje periode blev der scoret i Saints' ende af banen, mens New Orleans til gengæld fik scoret et touchdown i anden periode.

Faktisk havde Tampa Bay kun skrabet 196 offensive yards sammen alt i alt frem mod kampens slutning, og da der manglede fem minutter af kampen lignede det en sikker Saints-sejr med stillingen 16-3.

Men så gjorde Tom Brady det, som han så ofte før har gjort, og også i niende spillerunde af denne sæson gjorde. Quarterbacklegenden tog slet og ret sagen i egen hånd og strikkede to fremragende drives sammen, der på mindre end fem minutters effektiv spil resulterede i to scoringer. Først et drive på 91 yards fordelt på 10 spil, derefter et drive på 63 yards fordelt på 11 spil.

Og det var altså gang nummer 44 i karrieren, at Tom Brady stod i spidsen for et fjerde periode-comeback, hvilket er nyt rekord i NFL, siden man i 1960 begyndte at føre den slags til protokols. Brady overhaler således Peyton Manning, der frem til natten til tirsdag var indehaver af denne rekord.

Helt efter planen

Ifølge NFL's analyseteam havde Buccaneers kun 0,7 procent chance for at vinde, da de med fem minutter tilbage af kampen tog fat på det imponerende comeback. Siden 2016 er disse vinderchancer blevet udregnet, og kigger man på disse procenter, var Bradys og Buccaneers comeback natten til tirsdag det fjerdestørste comeback.

Efter kampen var det måske ikke så overraskende en Tom Brady i godt humør, der på pressemødet kunne joke med kampens hektiske afslutning og det vilde comeback.

"Det var lige præcis sådan, vi havde planlagt det," lød det fra den 45-årige stjerne, der syv gange i karrieren har vundet Super Bowl, senest altså i 2021.

Med sejren over New Orleans Saints har Brady og Buccaneers nu vundet halvdelen af sæsonens kampe, seks sejre i 12 opgør. Det giver, som tidligere skrevet, en øjeblikkelig førsteplads i NFC South, hvor Atlanta Falcons indtager andenpladsen med fem sejre i 13 kampe. Søndag spiller Tampa Bay igen, når de rejser til Californien og møder San Francisco 49ers.