Tennisstjerner, der absolut ikke sender julekort til hinanden i år

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tennisstjerner, der absolut ikke sender julekort til hinanden i år

Zverev og Medvedev er ikke de bedste venner
Zverev og Medvedev er ikke de bedste vennerAFP
Det er den tid på året, hvor folk laver en liste over venner og bekendte, som de vil sende julekort til, men at dømme ud fra årets værste rivaliseringer i tennis-sportens verden, vil der være en række spillere, som ikke skal forvente, at postkassen ligefrem bugner.

2023 har været et år fuld af mindeværdige rivaliseringer, og selvom de fleste af dem ikke strækker sig ud over hvad der sker på banen, har nogle været lidt mere personlige.

Her er fem par spillere, hvis uoverensstemmelser har udviklet sig personligt. 

Daniil Medvedev og Alexander Zverev

Vi starter med en rivalisering, der på ingen måde er ny, men som bestemt ikke er blevet mindre dette år. 

Skæbnen magede det sådan, at russeren Daniil Medvedev og Alexander Zverev satte hinanden stævne seks gange i år, og var bestemt ikke kedeligt.

Højdepunktet i den henseende var måske deres kamp i Monte Carlo. Efter at have lavet en dobbeltfejl og tabt sin serv i løbet af kampen hamrede Medvedev sin ketcher i nettet, hvilket skabte stor morskab blandt publikum og Zverev. Smilet stivende dog hos tyskeren senere i kampen, da han ikke formåede at udnytte sine matchbolde og tabte kampen.

"Han er en af de mest unfair spillere i verden," sagde Zverev senere til Sky Germany. "Jeg tager fairplay og sportsmanship meget alvorligt. Det gør han ikke.

"Der er 1.000 situationer, hvor han med unfair midler forsøger at ødelægge mit spil, når jeg er ved at finde en rytme. Jeg er ekstremt skuffet over ham som atlet."

Som svar bad Medvedev sin rival om at kigge sig selv i spejlet, hvilket bestemt ikke har forbedret stemningen mellem dem.

Elina Svitolina og Aryna Sabalenka

Elina Svitolina vendte tilbage til touren i april efter et års pause på grund af graviditet og "følelsesmæssig udmattelse" forårsaget af krigen i hendes hjemland Ukraine, og den krig viste sig at være et stort samtaleemne i hendes kvartfinale i French Open mod Aryna Sabalenka.

Forud for Grand Slam-turneringen havde Svitolina udtalt, at hun ikke ville give hånd til nogen russiske eller hviderussiske spillere, så hun var ikke særlig glad, da hviderusseren Sabalenka stod ved nettet og ventede på et håndtryk efter deres kamp.

"Jeg ved ikke, hvad hun ventede på, for mine udtalelser var klare nok," sagde Svitolina. "Min første reaktion var: "Hvad laver du?" for på alle mine pressekonferencer have jeg givet udtryk for min holdning, så jeg ved det ikke."

Sagen blev forværret af, at Sabalenka ved adskillige lejligheder havde afvist at fordømme krigen, når hun blev spurgt om det på pressekonferencer, og sagt, at hun ikke ønskede at diskutere politik.

Det gjorde hun til sidst, men Svitolina virkede fortsat noget kølig over for sin rival, da hun blev spurgt om udsigten til at møde hende i Wimbledon-finalen, da de begge var nået til semifinalen.

Marton Fucsovics og Sebastian Baez

Vi går nu fra en fejde forårsaget af de mest alvorlige emner til en, der må karatkeriseres som direkte fjollet, og som skiller sig ud som et af de mest underholdende øjeblikke i 2023.

Efter at have været bagud med et sæt og et break mod Sebastian Baez i Lyon, spurgte en frustreret Marton Fucsovics, der var utilfreds med sin meget højrøstede modstander, om hans modstander var 12 år gammel, og en noget forvirret Baez svarede, at han var 22.

"Du opfører dig som en 12-årig. Disse f*cking unge 20-årige fyre spiller så unfair. Du råber 'Vamos' for hvert point, jeg misser, og skriger som en b*itch," sagde den 31-årige.

Han tabte i to sæt, beklagede sig en sidste gang under håndtrykket ved nettet og nattesøvnen blev måske forstyrret at tankerne om argentinerens meget vokale stil.

Zhang Shuai og Amarissa Toth

Tilbage til de mere alvorlige rivaliseringer, hvor Amarissa Toth har fået kritik i hele tennisverdenen for den måde, hun opførte sig på mod Zhang Shuai i juli.

I kampens mest kontroversielle øjeblik, slog Zhang en forhånd, der så ud til at have fanget linjen, men den blev dømt ude. Dommeren gik hen for at se på mærket og holdt overraskende fast i sin oprindelige kendelse. En rasende Zhang bad derefter turneringslederen om at komme og gribe ind og bad sin modstander om ikke at slette mærket, men Toth ignorerede hende og gjorde netop det.

Zhang, der blev buhet kraftigt ud af et ungarsk publikum, der støttede hjemmehelten Toth fuldt ud, fik et panikanfald og trak sig grædende ud af kampen - hendes modstander rakte armene i vejret og fejrede sin "sejr".

Toth har siden undskyldt og indrømmet, at hun tog fejl, men en sådan undskyldning var sandsynligvis ikke nok til, at ungareren modtager en sød hilsen over juledagene.

Nick Kyrgrios og Boris Becker

På trods af at han næsten ikke har sat sine ben på en tennisbane i år på grund af skader, har Nick Kyrgios i løbet af året alligevel formået at blive uvenner med en af spillets absolutte legender, som endda i dag er blevet træner for Holger Rune.

Det hele startede, da australieren antydede, at spillere fra tidligere generationer som f.eks Boris Becker ikke ville have en chance i forhold til den måde, der bliver spillet tennis på i dag.  Det faldt bestemt ikke i god jord hos tyskeren, som blev løsladt fra sit fængselsophold for økonomisk svindel for ca. et år siden, og de har været i totterne på hinanden på X, tidligere kendt som Twitter, lige siden.

At de to begraver stridsøksen og slutter fred, ville være et sandt julemirakel.