Tennis-kommentator: "Holger Rune skal lære at slappe langt mere af"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tennis-kommentator: "Holger Rune skal lære at slappe langt mere af"

Tennis:Kommentator: "Holger Rune skal lære at slappe langt mere af"
Tennis:Kommentator: "Holger Rune skal lære at slappe langt mere af"Profimedia
Den internationalt anerkendte portugisiske TV-kommentator Jose Morgado siger i et interview med Flashscore, at Holger Rune i fremtiden skal lære at slappe langt mere af og ikke fokusere så meget på tennis i de perioder, hvor han ikke kan få sit spil til at køre. Morgado mener dog, at Rune i det kommende år potentielt kan nå en Grand Slam finale, hvis han lærer at tackle sine dæmoner.

Holger Rune har haft et meget omskifteligt år med masser af højdepunkter og også mange skuffelser. Rune’s enorme ambitioner, hans fysiske skavanker samt et voldsomt temperament, der hele tiden truer med at undergrave hans talent, har allerede gjort ham til et taknemmeligt offer for sportspressen og lægger man dertil hele sagaen om træner-kabalen, så ender man med en fortælling om et sportsår med enorme udsving.

Derfor har Flashscore.dk talt med den anerkendte portugisiske tennis-ekspert Jose Morgado for at få sat ord på Rune’s sæson. Morgado tilkendegiver først og femmest, at det har været et enormt omskifteligt år for Team Rune.

"Jeg synes han havde en meget lovende start på året med mange gode resultater, hvor han slog en række rigtige gode spillere og da vi nåede frem til French Open var han for mig en af fem spillere, der var favorit til titlen. Så på den baggrund var det en skuffelse for mig at se ham tabe til Casper Ruud, som på det tidspunkt af sæsonen faktisk ikke var i særlig god form", siger Jose Morgado.

Holger Rune's karriere
Holger Rune's karriereEnetpulse

"Men så kom den anden halvdel af sæsonen, hvor han røg ind i en del fysiske problemer, han tabte sin rytme og begyndte at tabe en del kampe, og det samme gjorde sig faktisk gældende i 2022. Efter Roland Garros og Wimbledon kunne han ikke finde tilbage til sit spil, og han havde 2-3 måneder, hvor alt gik galt, og det er noget, som han skal forbedre i den kommende sæson."

Holger Rune's passion for tennis-spillet er notorisk. Alle tennis-journalister har ved eget øjesyn kunnet konstatere Rune's konstante lyst til altid at træne ultra-hårdt og historien om , hvordan han vækkede sin mor kl. 04.00 om natten for at sætte hende ind i hans planer for at forbedre sig, kan ikke længere overraske folk, der har fulgt Rune's karriere. Men det kan også bliver for meget af det gode, siger Morgado, der mener, at danskeren ind i mellem skal lære at lægge ketcheren væk.

"Jeg tror i de perioder, hvor han kommer ind i en dårlig rytme, er han nødt til at slappe mere af. Det er meget tydeligt, at han elsker at konkurrere, han elsker at træne og han elsker tennis sporten så meget, men nogen gange bliver det simpelthen for meget."

"Jeg har ofte set ham træne utrolig intenst, men når du ikke har det godt på banen, er du nødt til at tage et skridt tilbage og jeg tror han spillede mange kampe i efteråret, hvor han ikke var 100% fysisk og mentalt parat. Så han er nødt til at blive bedre til at finde den balance, at han kun spiller, når han rent faktisk er klar", siger Morgado.

Træner-situationen omkring Holger Rune har været genstand for enorm interesse i det i det forgangne år og Flashscore har tidligere beskrevet det kaos, der har hersket omkring, hvem der rent faktisk skulle rådgive Rune om hans præstationer på banen. Og efter at Rune onsdag meddelte at teamet nu har tilknyttet Roger Federers tidligere træner, Severin Lühti, ser den diskussion ud til at kunne blusse op igen. For Morgado er det dog klart, at Boris Becker er den rette mand for Rune:

"Jeg tror at Becker kan gøre en stor forskel for ham. Becker var en stor mester, og det gør ham mere kvalificeret end Lars Christensen og Patrick Moratoglou. Moratoglou er selvfølgelig et stort trænernavn i tennis, men Becker er tidligere Grand Slam vinder, både som spiller og træner, så han ved en ting eller to om tennis."

"Det virker som om Becker er meget motiveret for han har været igennem en svær periode i sit liv og det virker som om han virkelig har savnet tennis. Og skal man dømme ud fra de første indtryk virker det som om han har haft en positiv indflydelse på Rune for jeg synes Runes kropssprog er blevet bedre og jeg tror Becker vil kunne råde ham til at slappe af og ikke stresse så meget i de momenter, hvor han har svært ved at få tingene til at hænge sammen. "

Holger Rune har masser af temperament
Holger Rune har masser af temperamentProfimedia

Det er blevet sagt og skrevet, at Holger Rune ind i mellem er sin egen værste fjende, gennem et gnistrende temperament, som ind i mellem truer med at springe ud i fuldt flor, når problemerne på banen står i kø. Og samtidig er Rune bestemt heller ikke en mand, der på ægte udansk manér er bange for, at sætte sit lys under en skæppe, bl.a, da han i slutningen af sidste år erklærede, at hans mål var at stå som nr. et på verdensranglisten ved udgangen af denne sæson. Men det ser Morgado kun som en styrke.

"Som tennis-kommentator elsker jeg hans temperament. Jeg foretrækker helt klart de spillere, der viser deres følelser på banen og som siger det, de tænker. Han er ikke en spiller, der er bange for at sige, at han ønsker at bliver nr. et i verden og vinde Grand Slams, men en gang i mellem kammer hans temperament over og bliver et problem for ham."

"Det er i de momenter at hans konkurrence-mentalitet bliver hans værste fjende fordi han ønsker det så meget og fordi han er så ung bruger han en gang i mellem sine følelser og sit temperament på den forkerte måde, men jeg tror det vil ændre sig, når han bliver lidt ældre og får mere erfaring", siger Morgado, der afslutningsvis siger, at hvis Rune genfinder stabiliteten i sit spil, vil han kunne forblive omkring nr 5 i verden i 2024.

Holger Runes første turnering i det nye år bliver Kooyong Classic Melburne fra fra 10-12 januar som opvarmning til Australian Open.