Djokovic i hyldest til Nadal: En af de mest indflydelsesrige personer i min karriere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Djokovic i hyldest til Nadal: En af de mest indflydelsesrige personer i min karriere
Djokovic og Nadal har haft en af de største sportslige rivaliseringer i historien.
Djokovic og Nadal har haft en af de største sportslige rivaliseringer i historien.Profimedia
Novak Djokovic jokede med, at han var en lettet mand, da Rafael Nadal trak sig fra French Open på grund af en skade, men inderst inde har serberen ikke andet end respekt for sin evige rival og siger, at en del af ham vil forlade ham, hvis spanieren trækker sig tilbage i 2024.

Nadal kunne ikke genvinde sin fulde form efter en hofteskade, han pådrog sig ved Australian Open i januar, og den 14-dobbelte Roland Garros-vinder sagde, at 2024 kunne blive det sidste år i hans professionelle karriere.

De to spillere står lige med 22 Grand Slam-titler, men Djokovic kan tage et lille forspring på Roland Garros, hvor det kun er lykkedes ham at slå Nadal to gange i 10 møder.

Djokovic har ikke haft den bedste grusbanesæson indtil videre
Djokovic har ikke haft den bedste grusbanesæson indtil videreReuters

"Helt ærligt, så savner jeg ikke, at han er med i lodtrækningen. Jeg kan ikke lide at se ham i lodtrækningen på Roland Garros," siger Djokovic grinende til journalisterne.

"Jeg har ikke haft så meget succes mod ham i vores indbyrdes opgør i Roland Garros. Det er lykkedes mig at slå ham to gange, men jeg var nødt til at lægge mit hjerte og mine indvolde på banen for at opnå det."

"Mange mennesker pensionerede ham allerede for 10 år siden, men han blev ved, og det er noget, jeg respekterer og beundrer. Jeg ved, hvor svært det er at opretholde det niveau og blive ved, selv efter en hård skade."

Djokovic fortæller, at Nadals udmelding kom som et chok, og den 36-årige roste sin rival for at have fået det bedste frem i ham i de år, hvor de dominerede sporten.

"Jeg må sige, at han er min største rival. Da han annoncerede, at han ville tage sin sidste sæson i karrieren, følte jeg, at en del af mig også forlod ham," tilføjer han.

"Jeg føler, at han var en af de mest indflydelsesrige personer, jeg nogensinde har haft i min karriere, i udviklingen af min karriere og i mig som spiller."

"Det er helt sikkert en stor motivationsfaktor for mig at blive ved med at spille og konkurrere og blive ved med at presse hinanden - hvem vil opnå mere, hvem vil gøre det bedre."

Legenderne Federer, Nadal og Djokovic under Laver Cup.
Legenderne Federer, Nadal og Djokovic under Laver Cup.Profimedia

Hvis Nadal stopper, vil Djokovic være den sidste af de "tre store" på touren, efter at Roger Federer trak sig tilbage sidste år, men serberen har ingen planer om at lægge ketsjeren på hylden endnu.

"Det fik mig til at tænke over min karriere, og hvor længe jeg vil spille," kommer det fra Djokovic.

"Indtil videre har jeg ikke tænkt mig at komme med nogen udmelding i dag, men når jeg tænker over det, blev jeg også lidt rørt over det, han sagde."