Djokovic er den sidste af de tre store og kan øjne Grand Slam-rekord på Roland Garros

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic er den sidste af de tre store og kan øjne Grand Slam-rekord på Roland Garros

Novak Djokovic i aktion i Rom
Novak Djokovic i aktion i RomReuters
Novak Djokovic (36) går ind i French Open efter at have vist halvskidt form i grus-sæsonen, men kun få ville blive overrasket over at se den serbiske storspiller løfte Musketeers' Trophy for tredje gang.

Da Rafael Nadal (36) er ude af spillet med en skade, har Djokovic chancen for at passere spanieren i Grand Slam-kapløbet og tage sin 23. Grand Slam-titel, hvilket vil være ny rekord

Selv med Nadal fraværende vil Djokovic have en anden spanier i tankerne i form af Carlos Alcaraz (20). En ung mand, der har travlt med at skabe sig sin egen vej til storhed.

Bookmakerne har spanieren som favorit til at vinde French Open i forhold til Djokovic, og serberen vurderer ham højt.

"Han er den spiller, der skal slås på dette underlag, ingen tvivl om det", sagde Djokovic i Rom.

Trods sejren på Roland Garros for to år siden og i 2016 har grus aldrig været Djokovic' foretrukne underlag, da dets tempo og variation ikke passer så godt til hans angrebsspil.

Hans forberedese har været skæmmet af en albueskade, som han sagde, at han havde problemer med, inden han trak sig fra Madrid-turneringen.

Hans tilbagevenden i Rom endte i kvartfinalen med et nederlag til Holger Rune (20), det danske vidunderbarn, som også slog ham på hard court i Paris sidste år.

Djokovic, der længe har sat en stopper for den næste generations fremgang sammen med de andre medlemmer af de tre store tre - Nadal og Roger Federer - indrømmede, at de unges tid er kommet.

"En ny generation er her allerede," sagde han efter sit nederlag i Rom.

Som 36-årig og efter at have set Nadals kampe føler Djokovic måske, at tiden er imod ham.

Bortset fra Nadal er den eneste spiller, der har slået Djokovic ved en Grand Slam siden 2020, russeren Daniil Medvedev (27) i US Open-finalen i 2021.

Hans tidligere træner Boris Becker mener, at det ville være tåbeligt at afskrive ham.

"Så længe han er sund og rask, og så længe han ønsker at spille, vil han altid være en af favoritterne til at vinde en Grand Slam," siger tyskeren til The Guardian.

Selv når Djokovic hverken er 100 % fit eller sund, er Djokovic' sult efter succes og utrolige mentale styrke generelt nok til at trække ham langt.

Ved Australian Open kæmpede han med en forstrækning i baglåret og masser af dramatik uden for banen for at vinde sin tiende titel i Melbourne Park i januar.

Holger Rune, Carlos Alcaraz, og de andre unge kanoner skal derfor spille op til deres absolut bedste, hvis de skal slå Novak Djokovic.