Djokovic risikerer drastisk rangliste-fald: Kan møde Nadal i French Open 1/8-finale

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic risikerer drastisk rangliste-fald: Kan møde Nadal i French Open 1/8-finale

Novak Djokovic trænede tirsdag sammen med Jannik Sinner.
Novak Djokovic trænede tirsdag sammen med Jannik Sinner.Profimedia
Novak Djokovic forbereder sig i øjeblikket på sin tilbagevenden efter at have meldt forfald til Madrid Open med et albueproblem. Serberen må efter Italian Open overlade ATP-ranglistens førsteplads til Carlos Alcaraz, der vandt i Madrid i sidste uge og dermed endnu en gang understregede sin imponerende form. Men det kan blive endnu værre for Djokovic.

Carlos Alcaraz kan være næsten 2.000 ranglistepoint foran Novak Djokovic, hvis han vinder Italian Open. Men udover Alcaraz kan Daniil Medvedev også gå forbi Djokovic på verdensranglisten.

Daniil Medvedev har vænnet sig til gruset

Russeren har åbent indrømmet, at han ikke bryder sig specielt meget om udfordringen ved at spille på grus. Ikke desto mindre er han ved at vænne sig mere og mere til underlaget og nåede frem til ottendedelsfinalerne i Madrid. Da Medvedev ikke spillede i Rom sidste år, har han ingen ranglistepoint at forsvare.

Eftersom Djokovic ikke kan bygge videre på de 1000 point, som han scorede ved sin sejr i Rom for et år siden, er andenpladsen på verdensranglisten også i fare for serberen.

RolandGarros 2023: Carlos Alcaraz og Novak Djokovic i den ene halvdel - Rafael Nadal truer i ottendedelsfinalen

Djokovic's mulige fald til nr. 3 på ATP-ranglisten kan få betydning for udfaldet af fremtidige store turneringer, da Alcaraz og Djokovic er i samme halvdel af lodtrækningen og kan mødes før finalen.

I mellemtiden fortsætter Rafael Nadals placering på ATP-ranglisten også med at falde. Ved French Open kan det, hvis den 36-årige spiller er fit i tide til turneringen, blive ensbetydende med en 1/8 finale mod enten Alcaraz eller Djokovic.

Den 14-dobbelte Roland Garros-mester er rykket ned på 14. pladsen på den foreløbige rangliste, da han igen går glip af turneringen i Rom på grund af vedvarende skadesproblemer, der har bragt hans deltagelse i hans favorit Grand Slam-turnering i tvivl.