Tennis: Clara Tauson taber til Jaqueline Cristian ved Transylvania Open

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Problemer med lænden koster for Clara Tauson: Færdig i Transsylvanien
Clara Tauson må rejse fra Cluj-Napoca allerede efter anden runde af årets Transylvania Open.
Clara Tauson må rejse fra Cluj-Napoca allerede efter anden runde af årets Transylvania Open.Profimedia
Trods favoritværdighed måtte 21-årige Clara Tauson torsdag aften indkassere et nederlag til rumænske Jaqueline Cristian i anden runde af Transylvania Open i rumænske Cluj-Napoca. Danskeren havde problemer med lænden, og derfor kunne den 25-årige Cristian revanchere det nederlag, Tauson tildelte rumæneren i Linz for nylig.

Clara Tauson er færdig ved WTA 250-turneringen Transylvania Open i Cluj-Napoca. Torsdag aften led den 21-årige dansker et overraskende nederlag til rumænske Jaqueline Cristian i to sæt med cifrene 6-4, 6-0. Netop Cristian trynede danskeren ellers for ganske kort tid siden i kvalifikationen til Upper Austria Ladies Linz.

Danskeren havde dog også tydelige problemer med lænden, som hun i flere omgange modtog behandling for, første gang efter femte parti af første sæt. Tauson startede ellers kampen med et suverænt serveparti trods en enkelt dobbeltfejl.

Men den første dobbeltfejl blev hurtigt til både to, tre, fire og fem. Allerede i danskerens andet serveparti formåede Cristian at bryde, og i det føromtalte femte parti måtte Tauson overleve hele tre breakbolde for at kunne holde liv i sættet.

Det nyttede dog intet, Tauson lavede mange uprovokerede fejl, tydeligt hæmmet af problemerne med lænden, mens Cristian flot løb selv de sværeste bolde op og samtidig fik godt gang i sin serv.

I andet sæt fortsatte problemerne blot for Tauson, både de spillemæssige og de fysiske, førstnævnte antageligt stærkt influeret af sidstnævnte, og der var langt mellem de vundne point for danskeren, mens Cristian helt åbenlyst var ovenpå. I sidste ende blev det sågar til et æg for Tauson, der måtte se sig fuldkommen overrumplet af 25-årige Jaqueline Cristian.

Dermed er Tauson altså færdig i anden runde af årets Transylvania Open, der både i 2022 og 2023 blev kåret som WTA Tourens bedste 250-turnering. Til gengæld er 25-årige Jaqueline Cristian altså videre til kvartfinalen, hvor lettiske Anastasija Sevastova venter, efter den 33-årige lette tidligere torsdag spillede sig forbi Elina Avanesyan, der måtte trække sig.

Foruden Jaqueline Cristian resterer også en anden rumæner i turneringen, nemlig ottende seedede Ana Bogdan, der i sin kvartfinale møder topseedede hollandske Arantxa Rus. Tyske Tamara Korpatsch er forsvarende mester i Cluj-Napoca, men den 28-årige tysker røg allerede i første runde ud til føromtalte Avanesyan.