Rune kan få mere end svært ved at indhente suveræn kvartet efter Sinners triumf

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Rune kan få mere end svært ved at indhente suveræn kvartet efter Sinners triumf
Italiens Jannik Sinner hilser på Serbiens Novak Djokovic
Italiens Jannik Sinner hilser på Serbiens Novak DjokovicAFP
Jannik Sinner havde to uforglemmelige uger i Melbourne, hvor han blev Grand Slam-mester for første gang i sin spirende karriere. Sinners lidt overraskende triumf, har nu skabt en udbrydergruppe med verdensranglistens bedste fire spillere, som har skabt et stort hul ned til forfølgerne, hvor bl.a Holger Rune kan få mere end svært ved at indhente den suveræne kvartet.

Det var en Australian Open-finale, der levede op til forventningerne, da Sinner leverede et uforglemmeligt comebaclk efter at have været bagud i to sæt og besejre Daniil Medvedev på tre timer og 46 minutter.

Det var et fortjent resultat for den 22-årige, som også stoppede Novak Djokovic' sejrsstime på 33 kampe i turneringen.

I kølvandet på Sinners første majorturnerings-triumf, er der nu dannet en udbrydergruppe i toppen af ATP-ranglisten.

Jannik Sinner og nummer to, Daniil Medvedev, stiller op til fotografering.
Jannik Sinner og nummer to, Daniil Medvedev, stiller op til fotografering.TASR

De fire store?

Sinner er fortsat nummer fire i verden efter Djokovic, Carlos Alcaraz og Medvedev, men kvartetten er alle inden for synsvidde af hinanden.

Kun 1.545 point adskiller dem fra hinanden, hvilket er betydeligt mindre end det hul, Sinner's triumf har skabt til forfølgerne.

Andrey Rublev på femtepladsen er et stykke efter Sinner - 3.260 point for at være præcis - og det ser ud til at være en retfærdig afspejling af, hvordan sporten har udviklet sig på det seneste.

De nuværende top fire har haft mest succes ved at vinde næsten alle de store turneringer siden 2023 - Grand Slams, Masters og årsfinaler.

Kun ved Monte Carlo og Shanghai Masters var der forskellige vindere sidste år, hvor Rublev og Hubert Hurkacz brød mønsteret.

Kan nogen lukke hullet?

I øjeblikket ser det ikke ud til, at der er nogen, der virkelig vil være i stand til at tvinge sig vej ind og blande tingene i toppen.

De førnævnte Rublev og Hurkacz har vist, at de er i stand til at levere stærke præstationer, men selv denne gang kom de begge til kort i kvartfinalen i Melbourne.

Men en, man skal holde øje med efter et stærkt Australian Open, er Alexander Zverev, som leverede masser af god tennis under sin vej til semifinalen.

Alexander Zverev besejrede Carlos Alcaraz i kvartfinalen.
Alexander Zverev besejrede Carlos Alcaraz i kvartfinalen.AFP

Den 26-årige tysker har været udsat for en del kritik og spørgsmål i forbindelse med sin kommende retssag om hustruvold, men han så ud til at lægge problemerne uden for banen på hylden.

Zverevs turnering blev fremhævet af en fantastisk sejr over Alcaraz i semifinalen, selvom han tabte til ærkerivalen Medvedev på trods af, at han var foran med to sæt.

Holger Rune, Taylor Fritz og Stefanos Tsitsipas har alle momentvis bevist at de momentvis kan levere på et højt niveau, men igen er det et spørgsmål om, hvorvidt de er i stand til at levere, når det gælder.