Ekspert ser potentielle problemer i Runes nye træner-team: For mange kokke fordærver maden

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ekspert ser potentielle problemer i Runes nye træner-team: For mange kokke fordærver maden

Ekspert ser potentielle problemer i Runes nye træner-team: For mange kokke fordærver maden
Ekspert ser potentielle problemer i Runes nye træner-team: For mange kokke fordærver madenProfimedia
Den danske tennisstjerne Holger Rune går ind til den nye sæson med interessante perspektiver på trænerfronten. Perspektiver, som tegner meget spændende, men som også kan ende problemfyldte, siger tennis-kommentator Michael Mortensen.

Tidligere på efteråret indledte han et samarbejde med den tyske legende Boris Becker, og i denne uge afslørede han så, at Severin Lüthi, der i 15 år har trænet ikonet Roger Federer, også bliver en del af teamet i 2024.

Det tegner "utroligt spændende", mener tenniseksperten Michael Mortensen, der er kommentator for Eurosport.

"Det er noget af et statement, Holger Rune sender til de andre spillere ved at have to så kompetente profiler i sit team. Becker med sin store spillemæssige erfaring og Severin, der er så dygtig analytisk og har været træner for Federer."

"For Holger må det være som at gå ind på et bibliotek fyldt med inspirerende bøger, som han bare kan hive ned fra hylderne", lyder Michael Mortensens billede.

Han påpeger, at de to trænere som typer er meget forskellige.

"Severin er meget introvert og kan gemme sig lidt, lidt ligesom Holgers tidligere træner Lars Christensen. Han er eftertænksom og afbalanceret. Becker er typen, der rejser sig og skyder brystkassen frem."

"Det bliver spændende at se, hvordan de finder hinanden og fordeler opgaverne mellem sig", mener Mortensen.

Rune har blandede erfaringer med at have to trænere tilknyttet samtidig.

Han indledte sidst i 2022 et samarbejde med den franske toptræner Patrick Mouratoglou, som var tilknyttet i det meste af 2023, mens Lars Christensen også var en del af teamet.

Det blev noget rod, erkendte Rune tidligere på året, og i løbet af de seneste måneder stoppede han samarbejdet med dem begge.

Men hvordan undgår Rune så, at det samme sker med Becker og Lüthi?

"Der er altid en risiko for, at for mange kokke fordærver maden. Det er vigtigt, at de sætter sig ned og snakker om roller og funktioner, og hvem der har fokus på hvad."

"Holger skal vide, hvem der har de forskellige kompetencer, især når begge trænere er der", pointerer Michael Mortensen.

Rune har selv kaldt sin 2023-sæson skuffende. Han havde et mål om at vinde sin første grand slam-titel og blive nummer et i verden.

Den 20-årige dansker nåede kvartfinaler i French Open og Wimbledon som sine bedste grand slam-resultater og havde en placering som nummer fire som den højeste. Aktuelt er han på ottendepladsen.

"Når Becker og Severin vælger at arbejde med Holger, er det fordi, de ser stort udviklingspotentiale og har troen på, at han kan vinde grand slam-turneringer og blive nummer et", understreger tenniseksperten.

Rune indleder sin sæson i Brisbane i årets første uge. Fra 14. januar gælder det årets første grand slam-turnering, Australian Open.