Stjernetræf i Ballerup: Masser af OL- og VM-medaljetagere til start i tredagesløb

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Stjernetræf i Ballerup: Masser af OL- og VM-medaljetagere til start i tredagesløb

Michael Mørkøv er blandt de startende ryttere ved ugens tredagesløb i Ballerup.
Michael Mørkøv er blandt de startende ryttere ved ugens tredagesløb i Ballerup.Odd Andersen/AFP
Der er masser af store navne til start torsdag, når DBC Ballerup skyder gang i tredagesløb. Blandt de startende er der nemlig masser af både Olympiske medaljer, ligesom der vil være internationalt islæt i det startende felt.

I weekenden afvikler DBC Ballerup tredagesløb på velodromen, hvor der blandt andet venter parløb, scratch, udskilningsløb og meget andet, startende torsdag 9. november. 

Her er der masser af stjernestøv på startlisten, for blandt de 28 startende eliteherrer er der hele 12 OL-medaljer sammenlagt, heraf tre af dem guldmedaljer. 

Det er særligt par nummer syv, det legendariske nummer, der er stærkt sammensat, for her skal 38-årige erfarne Michael Mørkøv, der foruden sine to OL-medaljer, én af dem guld, har vundet fire gange VM-guld i løbet af karrieren, nemlig køre sammen med 26-årige Niklas Larsen

Også Larsen har to OL-medaljer på CV’et, og den stærke dansker får altså lov at køre sammen med Mørkøv, der ellers ofte har kørt med 31-årige Lasse Norman Leth

Norman Leth er dog, naturligvis, også på startlisten, men i stedet for at danne par med Mørkøv, bliver Norman Leth halvdelen af par nummer ni, mens det 18-årige stortalent Theodor Storm, der tog en femteplads ved årets junior-VM på landevejen, udgør den anden halvdel. 

Det er dog ikke kun danske navne, der er på startlisten, for også tre hollændere, en newzealænder og en polak er til start i Ballerup torsdag. Blandt de tre hollændere er blandt andet duoen Yoeri Havik og Jan-Willem van Schip, der med startnummer et også vil være blandt favoritterne. De to har sammenlagt vundet syv VM-medaljer i løbet af karrieren. 

Men også newzealandske Aaron Gate kan med sine hele 11 VM-medaljer, samt en enkelt OL-medalje, prale af et vildt CV, hvilket også 32-årige polske Wojciech Pszczolarski kan med to europamesterskaber på CV’et. Pszczolarski kører som en del af par nummer 12 sammen med danske Robin Juel Skivild

Afslutningsvis kan også Frederik Rodenberg, Julius Johansen og Carl-Frederik Bévort nævnes blandt de store navne, der torsdag vil være til start i Ballerup. Foruden eliteherrer køres der også løb for elitekvinder, ligesom der ligeledes er et såkaldt talentfelt og et felt af miniryttere til start.