OL-medaljevindere sadler om og sætter landevejskarrieren på lavt blus

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

OL-medaljevindere sadler om og sætter landevejskarrieren på lavt blus

OL-medaljevindere sadler om og sætter landevejskarrieren på lavt blus
OL-medaljevindere sadler om og sætter landevejskarrieren på lavt blusProfimedia
Frederik Rodenberg har de seneste to sæsoner kørt på World Tour hos Team DSM, og Lasse Norman Leth har kørt på næsthøjeste niveau hos norske Uno-X.

Men det er slut fra næste år, og cykelduoen tager mange skridt ned ad rangstigen.

Til Ekstra Bladet fortæller de, at de skal køre for det Amager-baserede hold CO:Play Giant, som holder til på den hjemlige scene.

Holdet er klassificeret som et såkaldt elitehold under Danmarks Cykle Union (DCU) og er dermed mindre end kontinentalhold som Coloquick og Restaurant Suri-Carl Ras.

Begge ryttere har haft stor succes på cykelbanen, hvorfra de begge har OL-medaljer hængende hjemme i trofæskabet.

Og det er netop satsningen på OL næste år, der har fået dem til at fortsætte landevejskarrieren på lavere niveau. Og for Lasse Norman Leths vedkommende er der også en familieforøgelse, der spiller ind.

"Det har egentlig været et bevidst valg, da jeg havde mistet lysten til at fortsætte som professionel, men at jeg rigtig gerne ville fortsætte i et konkurrencedygtigt miljø, når nu jeg også skulle være far."

"Så jeg kunne have lidt mere tid herhjemme og få den tid og den plads, der skal til for at få OL-drømmen til at gå i opfyldelse", siger han til Ekstra Bladet.

Lasse Norman Leth har vundet to OL-guldmedaljer på cykelbanen. I 2012 vandt han i omnium, og i 2021 vandt han i parløb med Michael Mørkøv.

Frederik Rodenberg har både en bronze- og sølvmedalje for sine præstationer på firekilometerholdet i 2016 og 2021.

Begge ryttere har så sent som i år været med til at vinde VM i fire kilometer holdforfølgelsesløb. Frederik Rodenberg kørte det indledende heat, men var ikke med i de sidste to runder. Lasse Norman Leth var med i alle tre.