Julie Leth får comeback efter fødsel med tiendeplads: "Det lyder som en vanvittig mission"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Julie Leth får comeback efter fødsel med tiendeplads: "Det lyder som en vanvittig mission"
Julie Leth og Amalie Dideriksen har foruden OL-sølv vundet to gange VM-bronze og to gange EM-guld i parløbet.
Julie Leth og Amalie Dideriksen har foruden OL-sølv vundet to gange VM-bronze og to gange EM-guld i parløbet. Profimedia
Den danske cykelduo med Julie Leth og Amalie Dideriksen måtte tage til takke med en tiendeplads, da de natten til søndag dansk tid deltog i parløbet ved Nations Cup i canadiske Milton.

Det var Julie Leths første løb, efter at hun tidligere på året blev mor. Således var det hendes første konkurrence siden maj sidste år.

Derfor var forventningerne heller ikke i top hos landstræner Thomas Dalsted før løbet.

"Det er deres sidste chance for at få et parløb på højt niveau inden OL og få pudset rutinerne af. Så selv om Julie ikke er tilbage i topform efter fødslen endnu, deltager hun alligevel," sagde Dalsted i en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union tidligere på ugen.

Ifølge feltet.dk kom Leth og Dideriksen først på pointtavlen i den sidste spurt, som blev vundet af briterne Katie Archibald og Neah Evans, der også vandt samlet.

Leth og Dideriksen hentede sølv ved det seneste OL i Tokyo.

Nu er ambitionen at få succes ved det kommende OL i Paris, selv om forudsætningerne er helt anderledes, når Leth samtidig har en baby at tage hensyn til.

"Det lyder som en vanvittig mission, og vi må se, om det fungerer," sagde den 31-årige Julie Leth til facebook-siden Danmark til OL tidligere på ugen.

"Jeg ammer, og jeg sover ikke mange timer i træk. Men et parløb varer trods alt kun 35 minutter. Det er ikke et Tour de France. Det svarer til en maratonløber, der skal løbe 10 kilometer syv måneder efter en fødsel."