Dansk hold smadrer Tyskland og skal køre om EM-guld mod Storbritannien

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk hold smadrer Tyskland og skal køre om EM-guld mod Storbritannien

Dansk hold smadrer Tyskland og skal køre om EM-guld
Dansk hold smadrer Tyskland og skal køre om EM-guldProfimedia
Hvis banelandstræner Casper Jørgensen havde den mindste bekymring om, hvorvidt det danske hold i fire kilometer holdforfølgelse har en god kurs mod OL til sommer, så kan han godt trække vejret roligt nu.

Danmark var hurtigst i kvalifikationen ved EM, og i semifinalen onsdag blev Tyskland ganske enkelt smadret af den danske kvartet.

Dermed er Danmark klar til at køre om guld torsdag, hvor modstanderen bliver Storbritannien.

I kvalifikationen var Danmark omkring 5,5 sekunder hurtigere end tyskerne, og naboerne syd for grænsen kunne intet stille op mod det danske hold i semifinalen.

Med tiden 3 minutter og 44,736 sekunder var danskerne blot 2,5 sekunder fra verdensrekorden og så endda ud til at tage den med ro på den sidste kilometer, da man var ved at indhente tyskerne, som ville betyde, at Danmark ikke behøvede at køre til mål og få registreret en tid.

Interessant var det også, at Danmark var små fire sekunder hurtigere end briterne, som altså venter i torsdagens finale.

I forhold til kvalifikationen havde Niklas Larsen afløst Tobias Aagaard, som senere onsdag aften skal køre udskilningsløb.

Carl-Frederik Bevort, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund udgjorde resten af den danske kvartet i semifinalen.

Landstræner Casper Jørgensen havde allerede før EM lagt op til, at alle fem mand, der var med i holdløbstruppen, skulle i aktion, så han kunne blive klogere på, hvor rytterne og holdet står frem mod sommerens OL i Paris.

"EM bliver lidt en generalprøve. Vi prøver lidt forskellige opstillinger i holdløbet, og i nogle af de andre discipliner har vi bredt det ud, så mange får et løb", sagde Casper Jørgensen forud for mesterskabet.

Bedømt på de to første prøver, må alle fem mand siges at være bestået.

Lasse Norman er normalt også med på det danske hold, men han er efter aftale blevet hjemme fra EM, da hans kone er højgravid.

Tilbage i august var han med på det hold, som vandt VM.

Theodor Storm og Michael Mørkøv er også en del af den samlede EM-trup på herresiden.