Sprintløbsformat kan være på vej ud af Formel 1

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Sprintløbsformat kan være på vej ud af Formel 1
Verstappen vandt lørdagens sprintløb
Verstappen vandt lørdagens sprintløbProfimedia
Sprintløbene blev for tre år siden indført i Formel 1 og sikrede en ekstra konkurrence i løbsweekenderne.

Det forholdsvist nye format er dog ingen succes, hvis man spørger Red Bull-teamchef Christian Horner.

Lørdag hentede Red Bulls verdensmester, Max Verstappen, sejren i sprintløbet forud for grandprixet i den brasilianske storby Sao Paolo, men det var ikke rigtig noget, der blev fejret på holdet.

"Sådan som det er nu, så er det (sprintløbene, red.) ikke det rigtige for hverken kørerne, fansene eller holdene. Jeg mener, at der skal være noget mere i det," siger Christian Horner til mediet autosport.com

Sprintløbene foregår typisk om lørdagen i seks udvalgte grandprixer fordelt over året. Kørerne skal tilbagelægge 100 kilometer, hvor der kåres en vinder. Der er VM-point til de otte bedste.

Hvad, der eventuelt skal erstatte sprintløbene, diskuteres ivrigt blandt holdene, der lige nu befinder sig i Brasilien.

"Hvis der var en stor pengepræmie til hold og kørere, så kunne det være en vej. Det er altid en stor motivation, og så vil man også opleve, at det bliver fejret til sidst," siger Christian Horner.

Han tror ikke på en tanke om at lave en særskilt VM-titel for sprintløb ved siden af de nuværende VM-titler for kørerne og konstruktørerne.

"Hvem vil gå op i et sprintmesterskab? Jeg tror på, at vi kan gøre det bedre end det. Der er en appetit fra fansenes side på, at der er et ræs om lørdagen, men hvad skal det være?," spørger Red Bull-chefen.

Søndagens grandprix i Sao Paolo går i gang klokken 18.00 dansk tid. Verstappen starter forrest, mens Kevin Magnussen (Haas) starter fra 12.-bedste position.