FIA tager affære efter ekstremt vejr og kører-ubehag til grandprix i Qatar

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
FIA tager affære efter ekstremt vejr og kører-ubehag til grandprix i Qatar
Kevin Magnussen, her forfulgt af Oscar Piastri, var en af de kørere, der var hårdt ramte, men alligevel præsterede godt.
Kevin Magnussen, her forfulgt af Oscar Piastri, var en af de kørere, der var hårdt ramte, men alligevel præsterede godt.AFP
Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) vil sørge for at beskytte kørerne bedre mod den ekstreme varme og luftfugtighed, som de var udsat for under søndagens Formel 1-grandprix i Qatar.

Nogle af kørerne var tæt på at kollapse, kastede op og var svært dehydrerede, efter at de kom over målstregen.

FIA sagde i en udtalelse mandag, at det har "iværksat en analyse af situationen i Qatar for at fremskaffe anbefalinger for fremtidige situationer med ekstreme vejrforhold."

"Tiltag kan komme til at inkludere vejledning til deltagere, undersøgelse af modifikationer til mere effektiv luftgennemstrømning i cockpittet og anbefalinger til ændringer i kalenderen for at afstemme klimatiske forhold blandt andet."

Banetemperaturen i Lusail var på intet tidspunkt under 36 grader.

Grandprixet i Qatar til næste år foregår i december, hvor temperaturerne ventes at være lavere, men FIA foretrækker alligevel at tage sig dets forholdsregler.

"Selv om de er elitesportsudøvere, forventes det ikke, at de skal konkurrere under forhold, der kan sætte deres helbred eller sikkerhed på spil," lyder det fra FIA.

Red Bulls Max Verstappen, der lørdag sikrede sig VM-titlen i Qatar, beretter også om ekstrem hede.

"Nogle af de fyre, der havde det svært, er ekstremt veltrænede, måske endda mere end mig, men hele dagen var bare som at gå rundt i en sauna," sagde han.

Tidligere har kørere også kæmpet med varme og luftfugtighed ved løb i Singapore og Miami.

Danske Kevin Magnussen startede næstsidst blandt de 19 kørere og sneg sig undervejs ind i top-10, men endte som nummer 14 i Qatar.