Sporting slår Arsenal på Emirates efter Puskas Award-kandidat og straffesparksdrama

Diego Goncalves scorer sit fremragende mål fra midten af banen bag en prisgivet Ramsdale.Profimedia
En stærkt underholdende anden halvleg og et forrygende mål af Diego Goncalves førte til, at opgøret mellem Arsenal og Sporting røg i forlænget spilletid og siden straffespark. Her trak Sporting det længste strå med en 5-3 sejr.

Efter 2-2 i den første kamp de to hold imellem i et opgør, der bød på glimrende underholdning, var der lagt op til en spændende affære på Emirates. Arsenal stillede uden en åbenbart slidt Martin Ødegaard fra start, og ligeledes var Thomas Partey og Bukayo Saka placeret på bænken.

Opstillinger
OpstillingerFlashscore

Alle kom nu siden på banen. Det var omend her tydeligt, at tankerne primært er på Premier League-titlen for Gunners lige nu. Grundet den ikke længere tællende regel om udebanemål, så kunne de nu langt fra vide sig sikre over for et offensivt særdeles giftigt Sporting.

De formåede alligevel at dominere spillet i en første halvleg, der ikke var det helt store sus. Begge hold afsluttede flittigt, men kun Arsenal formåede at ramme målet.

Det gjorde de til gengæld fem ud af fem gange, og den ene gang gav det pote, da Granit Xhaka efter små tyve minutter sendte en ripost ind til 1-0 for Arsenal.

Det gjorde dem alligevel mere afslappede, og Sporting begyndte at bide hårdere fra sig. Ved halvleg havde de været tættest på efter et kvarter, da Trincao fyrede en afslutning forbi venstre stolpe. Ved halvleg havde Arsenal, hvad der lignede en solid fod på kampen.

Perle fra midten satte Sporting i gang

Sporting fortsatte fra begyndelsen på anden halvleg med at spille optimistisk, og deres chancer blev nu forvaltet farligere. Der skulle alligevel en genialitet til at skaffe dem 1-1 målet.

Efter lidt over en time scorede Pedro Goncalves nemlig et aldeles forrygende mål, da han fra lidt over midterlinjen sendte bolden i en blød bue hen over Aaron Ramsdale, der ellers var nået godt tilbage i sit mål. Smuk scoring.

Nu pressede Sporting virkelig på, da de som bekendt var helt lige på mål, og Arsenal var pludselig på hælene. Paulinho sendte kort efter en header efter et hjørne snært over mål, og Ramsdale var ikke færdig med at have en træls dag.

For efter 71 minutter kom Marcus Edwards blankt igennem, men hans afslutning med en våd bold sad lige og hårdt i ansigtet på Ramsdale, der dog kom på benene igen efter forståeligt at have skullet sunde sig.

Få minutter senere var det Arsenals tur til at få en god chance, da Gabriel Martinelli fik et udmærket frispark afvist af Antonio Adan. Men Sporting sad nu på sagerne, og Arsenals forsvar havde nok at se til med at afværge deres forsøg.

Det blev ved halve chancer eller stærke forsvarsaktioner fra Arsenals forsvar, og dermed skulle vi i overtid.

I den lagde hjemmeholdet ud med et højt pres, og Sporting begyndte at se en smule trætte ud. Heldigvis for dem havde de kun brugt en enkelt udskiftning, mens Arsenal havde brugt fem.

Også her var benene tunge, men seks minutter inde var Arsenal meget tætte på at score, da en foræring fra Sporting førte til at indskiftede Leandro Trossard kom rent igennem. Adan reddede dog, således at bolden røg på stolpen og ud. Også Adan fik her knubs, men kom ligeledes op at stå igen.

Nu kom Martin Ødegaard på banen i jagten på et afgørende mål til Arsenal, og han satte hurtigt sving i ting med sit højt anlagte spil, men første del af den forlængede førte ikke til mål.

Anden del fortsatte med at byde på to hold, der helst ville undgå straffespark som afgørelse. Nu begyndte de første kramper dog at indtræffe hos spillerne. Chancerne blev mindre, og de optræk, der var, blev afvist af begge forsvar. Pludselig opstod der dog højdramatik.

Først hev Adan en mirakelredning ud af ærmet på en header fra Gabriel, og også det følgende hjørne var tæt på at give Arsenal føringen, men bolden blev reddet på stregen. På den følgende kontra opstod der dog pludseligt 3-4 hårde frispark, der resulterede i to gule kort.

Det ene var til Sportings Mateu Lahoz, der havde et i forvejen, og nu var Arsenal en mand i overtal de sidste minutter af den forlængede. Det førte dog ikke til mere, og nu var det dermed tid til at få kampen afgjort fra pletten.

Sporting lagde for, og St. Juste lagde roligt bolden forbi Ramsdale. Herefter var det kaptajn Ødegaards tur, og han udlignede ligeledes sikkert. Ricardo Esgaio var ikke mindre kold, og igen var Sporting foran.

Saka udlignede nok engang fladt for Gunners, og kort efter var Aaron Ramsdale centimeter fra at redde Goncalo Inacios forsøg. Hele kroppen var ellers nærmest omkring bolden.

Leandro Trossard trådte herefter op til stregen og udlignede nok engang. På det følgende straffe var Ramsdale igen tæt på, men det blev ved fingerspidserne.

Nu kom der så langt om længe en redning, da Adan pillede et svagt straffe fra Martinelli, og dermed kunne Nuno Santos med et kraftfuldt spark i højre side af målet afgøre kampen til Sportings fordel efter en storslået gang fodboldunderholding.

Sporting er dermed klar til kvartfinalerne, mens Arsenal nu kan koncentrere sig fuldt ud om at vinde mesterskabet i England.