Ruslands Olympiske Komité raser efter dopingdom til skøjteløber

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ruslands Olympiske Komité raser efter dopingdom til skøjteløber
Ruslands Olympiske Komité: En krig er erklæret mod russisk sport
Ruslands Olympiske Komité: En krig er erklæret mod russisk sportProfimedia
Ruslands Olympiske Komité (ROC) har mandag udtalt, at "en krig er blevet erklæret mod russisk sport".

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det sker, efter at den 17-årige russiske kunstskøjteløber Kamila Valieva mandag blev idømt en karantæne på fire år af Den Internationale Sportsdomstol (CAS) for overtrædelse af dopingreglerne.

"CAS' beslutning er negativ, men det har i lang tid været umuligt at regne med objektiviteten og upartiskheden af dens internationale struktur", lyder det fra ROS i en udtalelse.

I Rusland er man langt fra tilfreds med, hvad sportsdomstolen er nået frem til. I regeringen i Kreml kalder man afgørelsen for "politiseret".

"Selvfølgelig er vi ikke enige i dommen. Fra mit synspunkt er den politiseret", siger talsmand for Kreml Dmitry Peskov til russiske nyhedsbureauer ifølge AFP.

Fra USA's antidopingagentur, Usada, lyder det, at dommen er en sejr for "rene atleter". Her henviser agenturet til atleter med rent mel i posen, der ikke benytter sig af doping

Retfærdigheden er dog blevet "bestridt" i de to år, det har taget at behandle sagen, mener Usada.

"Mens enhver sans for oprigtig retfærdighed er blevet benægtet af den utrolige og unødige forsinkelse af denne sag, er vi ufatteligt glade på vegne af rene atleter, for at denne saga endelig når sin afslutning, og håber, at de kan finde glæde og tilfredshed over, at deres lange ventetid på retfærdighed er slut", lyder det i en udtalelse fra agenturet.

"På samme tid gør vores hjerter dog ondt på vegne af endnu en russisk atlet, som systemet har fejlet."

Den 25. december 2021 deltog Kamila Valieva som 15-årig ved de russiske mesterskaber i kunstskøjteløb, hvor hun afleverede en positiv dopingprøve.

Prøven indeholdt spor af trimetazidin, der er på den forbudte dopingliste.

Det positive prøveresultat kom frem dagen efter, at Valieva sammen med resten af det russiske hold vandt guld ved vinter-OL i februar 2022.