Norsk multitalent vælger cyklen og dropper langrendsskiene

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Norsk multitalent vælger cyklen og dropper langrendsskiene
Norsk multitalent vælger cyklen og dropper langrendsskiene
Norsk multitalent vælger cyklen og dropper langrendsskieneProfimedia
Lige nu er 19-årige Jørgen Nordhagen både langrendsløber og cykelrytter, men om mindre end to uger er det slut med skiene.

Det unge norske multitalent fortæller nemlig til norsk TV 2, at han har besluttet sig for at satse på cykelsporten.

Langrendsskiene smider han på hylden, når han har været til junior-VM fra 5. til 11. februar.

"Jeg føler, at jeg har gjort en god indsats i jagten på de mål, jeg har sat mig på ski. Nu skal jeg til junior-VM, og derefter er jeg cykelrytter", siger Jørgen Nordhagen til TV 2.

Den udholdende unge mand forventes da også at have en stor karriere på cyklen foran sig.

Det mener blandt andet Jonas Vingegaards arbejdsgiver, Visma, som har fået fingre i Jørgen Nordhagens signatur. Det skete allerede i efteråret 2022, da Nordhagen var 17 år gammel.

I 2024 skal nordmanden køre for Vismas udviklingshold på kontinentalniveau, og fra 2025 rykker han som udgangspunkt op på World Tour-holdet og bliver fuldgyldig holdkammerat til den danske Tour de France-vinder.

"Da jeg fik mulighed for at cykle med Visma, vurderede jeg, at langrendskarrieren var på vej mod at slutte. Og derfor ville jeg gøre det ekstra godt på skiene og tage med til junior-VM, før jeg stoppede", siger Nordhagen til TV 2 Norge.

På racercyklen er Jørgen Nordhagen lige nu norsk mester på enkeltstart i juniorklassen. Ved junior-EM i 2023 blev han i enkeltstarten kun slået af det danske fænomen Albert Withen Philipsen.