Wada advarer russere mod forsinkelse af dopingsag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Wada advarer russere mod forsinkelse af dopingsag

Wada advarer russere mod forsinkelse af dopingsag
Wada advarer russere mod forsinkelse af dopingsagNATALIA KOLESNIKOVA / AFP
Det Internationale Antidopingagentur (Wada) vil indbringe Ruslands Antidopingagentur (Rusada) for Den Internationale Sportsdomstol (CAS), hvis Rusada ikke fremskynder sin dopingundersøgelse af kunstskøjteløberen Kamila Valieva.

Det oplyser Wada-præsident Witold Banka ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det sker, efter at Rusada i sidste uge sagde, at man ikke ville afsløre hverken datoen for Valievas høring eller dom og tilføjede, at beslutningen var truffet for at "beskytte interesserne" for den 16-årige Valieva, fordi hun ifølge Rusada er en "beskyttet person".

Valieva har fået denne status, fordi hun var under 16 år, da hun begik den påståede forseelse.

Witold Banka udtrykker på Twitter bekymring over sagsforløbet:

- Wada er bekymret over den igangværende forsinkelse i Kamila Valievas sag og har nu givet Rusada en formel meddelelse om, at medmindre sagen bliver løst hurtigt, vil den blive indbragt direkte til sportsdomstolen.

Valieva var i centrum for en dopingskandale ved dette års vinter-OL i Beijing.

Den russiske kunstskøjteløber havde afleveret en positiv dopingtest til de russiske mesterskaber i december 2021, men det kom først frem 8. februar - dagen efter hun var med på det russiske hold, som vandt OL-guld i Beijing.

Mens medaljerne fra konkurrencen endnu ikke er uddelt, da man afventer dommen over Valieva, har der været tavst fra russisk side.

Rusada har for længst meddelt, at man har afsluttet efterforskningen i sagen, men høringen og dommen lader fortsat vente på sig.

Ved udgangen af 2022 udløber den igangværende karantæne på to år, som Rusada har modtaget for deltagelsen i statsstøttet doping i landet.

Derfor er Rusada under grundigt opsyn af Wada, som skal vurdere, om Rusada til nytår er klar til at genindtræde i det internationale antidopingarbejde, eller om karantænen skal forlænges.

/ritzau/