Rummenigge: Franz Beckenbauers mindehøjtidelighed bør afholdes på Bayerns stadion

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rummenigge: Franz Beckenbauers mindehøjtidelighed bør afholdes på Bayerns stadion

Karl-Heinz Rummenigge spillede sammen med Franz Beckenbauer i Bayern München.
Karl-Heinz Rummenigge spillede sammen med Franz Beckenbauer i Bayern München.Reuters
Tyske fodboldfans bør fylde Bayern Münchens Allianz Arena for at mindes den tyske storspiller Franz Beckenbauer, som døde i en alder af 78 år i søndags, sagde den tidligere holdkammerat og tidligere Bayern München-direktør Karl-Heinz Rummenigge tirsdag.

Beckenbauer, som var Tysklands første virkelig globale sportsstjerne og førte dem til VM-titlen som spiller og træner i henholdsvis 1974 og 1990, var blevet en del af landets sociale struktur i en enormt succesrig karriere på og uden for banen, der strakte sig over 50 år.

Beckenbauer, der betragtes som en af de bedste spillere nogensinde, vandt 103 landskampe og var anfører for Vesttyskland ved VM i 1974, to år efter at han havde vundet EM-titlen.

Han stod også i spidsen for organisationskomitéen for VM i 2006, som blev afholdt i Tyskland.

"Hele fodboldverdenen og andre steder sørger over vores ven Franz," siger Rummenigge, som spillede sammen med Beckenbauer i Bayern München i 1970'erne, til avisen Bild.

Rummenigge, en tidligere mangeårig Bayern-direktør, var Vesttysklands anfører under træner Beckenbauer ved VM i 1986, hvor de tabte til Argentina i finalen.

"Som tak og minde bør FC Bayern organisere en mindehøjtidelighed på det stadion, som ikke ville have eksisteret uden ham," sagde han.

Beckenbauer var en del af det mægtige Bayern München-hold, der vandt tre europamesterskaber i træk fra 1974-76 blandt andre titler. Han blev holdets træner og klubbens præsident efter sin karriere som spiller og etablerede de tyske mestre som et af de mest succesfulde og værdifulde brands i europæisk fodbold.

Under Beckenbauers præsidentskab forlod klubben det aldrende olympiske stadion og flyttede til deres specialbyggede Allianz Arena i 2006.

En stadionceremoni er ikke det eneste forslag til at mindes "Kaiser", et kælenavn han fik for sin spillestil og vision for spillet.

Berti Vogts, der vandt verdensmesterskabet i 1974, foreslog at omdøbe den tyske pokal til Beckenbauer-pokalen for at sikre, at hans minde lever videre.

"Måske burde det tyske fodboldforbund (DFB) overveje at omdøbe for eksempel den tyske pokalturnering efter Franz Beckenbauer," sagde Vogts til avisen Rheinische Post.

"Det er vigtigt, at hans navn ikke bliver glemt af de kommende fodboldgenerationer."