Rüdiger lægger sag an mod journalist: "Jeg vil ikke fornærmes og nedgøres som islamist"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Rüdiger lægger sag an mod journalist: "Jeg vil ikke fornærmes og nedgøres som islamist"
Antonio Rüdiger vil ikke lade sig kue.
Antonio Rüdiger vil ikke lade sig kue.Profimedia
Fodboldlandsholdsspilleren Antonio Rüdiger og det tyske fodboldforbund (DFB) har lagt sag an mod Julian Reichelt, en tidligere journalist fra Bild, som har hængt Rüdiger ud som journalist.

Efter de to landskampe i Frankrig og mod Holland, har Rüdiger nu udtalt sig i forbindelse med den juridiske strid."Jeg vil ikke fornærmes og nedgøres som islamist," understregede Rüdiger, der er offentlig kendt muslim, i en erklæring, han sendte til avisen Bild.

I begyndelsen af den islamiske fastemåned ramadanen lagde Rüdiger et billede på Instagram den 11. marts, som siden er blevet liket 2,1 millioner gange. Det viser den 31-årige knælende på en bedemåtte, mens han strækker sin højre pegefinger opad.

Journalisten Julian Reichelt, tidligere chef for Bild og nu en fremtrædende figur på den højrepopulistiske portal Nius, kaldte denne gestus for en "islamistisk hilsen".

Rüdiger har nu præciseret, at bevægelsen er "tauhid-fingeren". Den betragtes "i islam som et symbol på Guds enhed og entydighed" og er "først for nylig blevet kategoriseret som uproblematisk af det føderale indenrigsministerium". Reichelt havde betegnet bevægelsen som en "IS-finger" og et "klart tegn på islamisme" og citerede kontoret for beskyttelse af forfatningen.

"Det handler om propaganda og splittelse"

Rüdiger og det tyske fodboldforbund (DFB) lægger nu sag an mod Reichelt. De har indgivet en klage til statsadvokaten i Berlin, og sagen er også blevet anmeldt til det centrale kontor for bekæmpelse af cyberkriminalitet (ZIT) hos statsadvokaten i Frankfurt/Main. Begge parter har bekræftet dette over for SID. Reichelt ser det som et "forsøg på intimidering".

Rüdiger ser retssagen som en reaktion på "ubegrundede beskyldninger" : "Det handler om propaganda og splittelse. Jeg vil altid forsvare mig mod dette."

Rüdiger praktiserer sin tro, men "tager skarpt afstand fra enhver form for ekstremisme og beskyldninger om islamisme. Vold og terrorisme er absolut uacceptabelt. Jeg går ind for fred og tolerance."

Samtidig beklagede Rüdiger, at han havde "givet folk en mulighed for bevidst at misfortolke hans opslag med henblik på at splitte og polarisere på baggrund af manglende opmærksomhed". Han ønskede ikke "at give en årsag til splittelse og radikalisering", og derfor besluttede han "at komme med en klar udtalelse efter de to seneste landskampe".