Nye ansigter har EM i sigte efter landsholdsminutter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Nye ansigter har EM i sigte efter landsholdsminutter
Gustav Isaksen håber på en plads i truppen til sommer.
Gustav Isaksen håber på en plads i truppen til sommer.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der var otte ændringer i startopstillingen til tirsdagens testkamp mod Færøerne sammenlignet med lørdagens opgør mod Schweiz, og det gav nye ansigter chancen for Danmark.

22-årige Gustav Isaksen fik blandt andet sin debut for landsholdet i tirsdagens 2-0-sejr på Brøndby Stadion, og det var en oplevelse, Lazio-spilleren sent vil glemme.

"Det var kæmpestort at komme på banen og trække trøjen over hovedet. Det er en dag, jeg kommer til at kigge tilbage på," siger Isaksen.

"Min største motivation er at komme med til EM, så det er fedt at have det mål forude i de næste par måneder for mig."

Samme mål har højrebacken Elias Jelert, der tirsdag spillede sin blot anden landskamp.

"Det har været en udmærket tur med landsholdet for mig, og jeg har fået sprintet op og ned ad sidelinjen, som jeg er god til. Jeg håber, at jeg er tættere på EM efter den her samling, for det er det, jeg går efter," siger Jelert.

Kort efter sin indskiftning i anden halvleg var Gustav Isaksen tæt på at gøre sin debutaften endnu vildere, da Christian Eriksen serverede et godt indlæg for fødderne af Isaksen.

Afslutningen tæt under mål blev dog sendt et godt stykke over mål, men den afbrænder kommer heller ikke til at præge debutantens nattesøvn efter landskampen.

"Jeg blev måske lidt overrasket, da bolden kom hen til mig, men desværre fik jeg ikke holdt afslutningen nede. Den chance er nok det eneste, jeg ville have ændret fra min debut."

"Jeg kommer ikke til at tænke meget over den chance, men mere de gode følelser fra min debut," siger Isaksen.

Anføreren til tirsdagens landskamp var rutinerede Pierre Emile Højbjerg, der tilmed spillede sin landskamp nummer 75.

Midtbanespilleren kunne se nyere ansigter som Frederik Rønnow, Elias Jelert, Morten Hjulmand og Anders Dreyer få chancen fra start, mens altså Gustav Isaksen kom ind fra bænken. De spillere var Højbjerg glad for at se få minutter i landsholdstrøjen.

"Nogle gange handler det om, at nye ansigter kan komme i aktion og bidrage på holdet. Jeg synes, at en som Gustav Isaksen kom ind med noget friskhed, og det flow som han har, hvilket var rart at se," siger Højbjerg.

Næste samling for landsholdet er til de sidste forberedelser inden sommerens EM-slutrunde. I begyndelsen af juni tester Danmark mod Sverige og Norge.