Vingegaard punkterer på holdtidskørsel og taber tid

Vingegaard punkterer på holdtidskørsel og taber tidAFP
DSM vandt lørdag 1. etapes holdtidskørsel i Vuelta a España, som blev indledt med start og mål i Barcelona.

DSM-rytteren Lorenzo Milesi kørte først ind over målstregen, og den italienske U23-verdensmester i enkeltstart snuppede dermed løbets første røde førertrøje.

Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma var 32 sekunder efter vinderholdet og blev blot nummer 11. Det havde dog en årsag, og den var Vingegaard involveret i.

Den danske Tour de France-vinder forklarede, at han punkterede undervejs på holdtidskørslen. Holdet havde aftalt at vente, hvis enten Vingegaard eller Primoz Roglic blev ramt af uheld.

"Jeg havde en punktering og var nødt til at skifte cykel. Så holdet var nødt til at vente. Det havde vi aftalt at gøre, hvis det skete for mig eller Primoz. Det var noget rod, at det skulle ske, "siger Vingegaard til TV 2 Sport.

Regnvejret i Barcelona blev værre og værre, som holdtidskørslen skred frem.

Det blev en stor fordel for DSM, som havde sat en tid, inden vejret for alvor blev slemt. "Vi er bare glade for at komme igennem. Det var ikke helt lyst, og det regnede en del, men det kunne vi jo ikke ændre på," siger Vingegaard.

Movistar med Enric Mas som kaptajn blev nummer to, og holdet var kun lidt over et halvt sekund fra sejren.

Quick-Step med Remco Evenepoel blev nummer fire - seks sekunder efter vinderen.