Begejstret Vingegaard forventer mere lederskab fra Kuss

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Begejstret Vingegaard forventer mere lederskab fra Kuss
Begejstret Vingegaard forventer mere lederskab fra Kuss
Begejstret Vingegaard forventer mere lederskab fra Kuss
AFP
Jonas Vingegaard kunne formentlig godt have vundet Vuelta a España, hvis han havde kørt benhårdt efter det.

Men Jumbo-Vismas taktik var at gøre den trofaste amerikanske hjælper Sepp Kuss til grand tour-vinder, og det så godt som lykkedes lørdag.

Efter en kuperet næstsidste etape kørte Sepp Kuss over målstregen arm i arm med sine to holdkammerater, de tidligere grand tour-vindere Primoz Roglic og Jonas Vingegaard. Kun uheld skiller ham nu fra den samlede sejr.

Hvis alt går efter holdets plan, står de tre søndag sammen på podiet i Madrid, og det gør Jonas Vingegaard lykkelig.

"Jeg er så glad på Sepps vegne. Det er karriereændrende at vinde en grand tour. Han er sådan en god fyr, som virkelig fortjener den her sejr.Det var et meget specielt øjeblik at køre over målstregen arm i arm, og i morgen på podiet bliver det også unikt," siger Vingegaard ifølge det hollandske cykelmedie Wielerflits.

Jonas Vingegaard og Primoz Roglic var Jumbo-Vismas kaptajner, da Vuelta a España gik i gang. Men fordi Sepp Kuss bragte sig i en favorabel position på grund af et stort udbrud tidligt i løbet, blev der satset på ham.

Det har der været mange skærmydsler om på især sociale platforme. For både Primoz Roglic og Jonas Vingegaard kunne muligvis have distanceret deres normale hjælperytter.

Men hvis man spørger Vingegaard, så er det altså helt fortjent, at Kuss kommer til at vinde. Og danskeren mener, at amerikaneren kan vinde meget mere.

"Hvis han vil, kan han få endnu flere muligheder som leder i fremtiden. Det håber jeg, at han vil. Han er så god, at han fortjener alle chancer. Jeg mister måske en god hjælper i bjergene, men det gør jeg med glæde," siger han.

Sepp Kuss var mildest talt begejstret efter etapen. Han takkede Robert Gesink og Dylan van Baarle for at holde styr på begivenhederne på den første del af lørdagens etape.

"Og så tog Attila Valter over, og Primoz og Jonas gjorde også meget arbejde på den sidste stigning og på det flade stykke. Jeg havde aldrig forestillet mig det som en mulighed.Det var meget specielt at fejre det sammen med sine to holdkammerater. Jeg kan stadig ikke fatte det," siger Sepp Kuss.

Søndag venter Vuelta a Españas sidste etape til Madrid, hvor der efter al sandsynlighed venter en massespurt.

Når Sepp Kuss kører over stregen som vinder, har Jumbo-Visma gjort rent bord, hvad angår grand tours i år. Primoz Roglic vandt Giro d'Italia, Jonas Vingegaard vandt Tour de France, og Sepp Kuss tager sig af Vuelta a España.