Eks-sportsdirektør ser stort dilemma i Jumbo-Visma-show

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Eks-sportsdirektør ser stort dilemma i Jumbo-Visma-show
Eks-sportsdirektør ser stort dilemma i Jumbo-Visma-show
Eks-sportsdirektør ser stort dilemma i Jumbo-Visma-show
Photo by ANDER GILLENEA / AFP
Skal Jonas Vingegaard ofre sin egen chance for vinde Vuelta a España for at hjælpe holdkammeraten Sepp Kuss til Madrid i førertrøjen?

Eller skal de køre om kap med hinanden på de sidste etaper og lade den stærkeste vinde? Og hvilken rolle har Primoz Roglic i puslespillet, hvor Jumbo-Visma tilsyneladende selv kan bestemme, hvem der skal vinde et af sæsonens største etapeløb?

Spørgsmålene er mange, efterhånden som en højst usædvanlig grand tour nærmer sig sin afslutning. Til tider giver Jumbo-Visma indtryk af, at rytterne og holdledelsen ikke selv helt er klar over, hvordan de skal gribe tingene an.

Det kan Dan Frost, der i mange år var sportsdirektør på Team CSC og Team Sky, godt forstå. Situationen er nemlig så usædvanlig, at der nærmest ikke er fortilfælde

"Jeg ved godt, at vi altid siger, at cykelsport også er en holdsport, men det er i sidste ende en konkurrence. Men spørgsmålet er også, hvem der tidligere har hjulpet hvem og hvornår, og om der er nogle tjenester, der skal tilbagebetales".

"Det bedste er nok at samle rytterne og spørge dem, hvad de synes om situationen. Det kan godt være, at de har tre forskellige udlægninger af, hvad der er bedst, og så er det selvfølgelig op til sportsdirektøren at vælge, hvad der så skal ske", siger Dan Frost.

Især Vingegaards kørsel de seneste dage har vakt stærke følelser blandt cykelfans.

Han har flere gange kørt fra Kuss op ad målstigningerne, og siden anden hviledag er amerikanerens samlede forspring skrumpet fra 1 minut og 44 sekunder til sølle otte sekunder.

Mange mener, at Vingegaard har forbrudt sig mod reglen om, at man ikke angriber sin holdkammerat. Andre er af den overbevisning, at man ikke kan forære en sejr bort i professionel sport.

Med til at øge det moralske dilemma er, at Kuss tidligere har taget et stort slæb for at hjælpe Vingegaard til sejr i blandt andet Tour de France. Vil Vingegaard nu "frarøve" ham karrierens største sejr?

"Havde Kuss været stærk nok til at følge med, når Vingegaard har kørt, så havde der ikke været nogen problemer. Umiddelbart virker Vingegaard til at være den stærkeste, og det er jo der problemet opstår", siger Dan Frost.

"Selvfølgelig vil Vingegaard gerne vinde Vueltaen, det er derfor han er kommet. Men han ved også, at Kuss har været en superloyal hjælper og måske også skal være det i fremtiden. Det er noget med at sætte penge i banken og trække renter senere", lyder det fra den tidligere sportsdirektør.

Den endelige vinder bliver fundet på søndag efter sidste etape til Madrid.