Havnede i italiensk sandwich: Kron med ny topplacering i dobbelt UAE-sejr

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Havnede i italiensk sandwich: Kron med ny topplacering i dobbelt UAE-sejr
Davide Formolo og UAE Team Emirates har haft et forrygende efterår.
Davide Formolo og UAE Team Emirates har haft et forrygende efterår.Profimedia
Det blev til en populær italiensk sejr i søndagens Veneto Classic, der rundede Pro Series-sæsonen af, ligesom det var årets sidste løb på de højeste niveauer på europæisk jord. Således kørte UAE Team Emirates’ italiener Davide Formolo alene over målstregen i Bassano del Grappa foran holdkammerat Marc Hirschi. Danske Andreas Kron tog en flot femteplads.

Søndag blev sæsonens sidste cykelløb på højt niveau, i World Tour og Pro Series-regi, kørt på europæisk jord, da det relativt unge Veneto Classic blev afviklet i og omkring Bassano del Grappa lidt nord for Vicenza i nordøstlige Italien. 

Det var blot tredje gang i historien, at det kuperede endagsløb blev kørt, og det var et par særdeles velkendte navn, der var på spil denne søndag. Da løbet i 2021 blev afviklet for første gang, var det således italienske Samuele Battistella, der sejrede foran Marc Hirschi, inden sidstnævnte schweizer i 2022 vandt foran Davide Formolo

I år blev det lige netop føromtalte Davide Formolo, der løb med sejren på målstregen i Bassano del Grappa, da den stærke italiener kørte alene i mål foran lige netop seneste års vinder, Marc Hirschi. Det blev således en overbevisende dag for UAE Team Emirates, der runder den europæiske sæson af med stil. 

Der var dog også dansk involvering helt fremme, da Lotto Dstnys 25-årige dansker Andreas Kron var med i finalen, men altså endte med at måtte strække gevær overfor UAE-duoen såvel som Team Jayco AlUlas forhenværende italienske mester, Filippo Zana, der tog tredjepladsen. 

Umiddelbart herefter kom netop Andreas Kron, men danskeren var havnet i en vaskeægte italienske sandwich sammen med AG2R Citroën Teams hurtige Andrea Vendrame og Astana Qazaqstan Teams tidligere U23-verdensmester og vinder af løbet for to år siden, Samuele Battistella. 

Her var det, måske ikke så overraskende, Vendrame der var hurtigst, og så måtte Kron tage til takke med en ikke desto mindre fornem femteplads, hvilket runder et særdeles flot efterår af for den klatrestærke dansker, der altså har taget top-10 placeringer ved både EM i september, og i de tre italienske efterårsklassikere Il Lombardia, Giro del Veneto og Veneto Classic med søndagens femteplads som bedste placering. 

Selvom søndagens Veneto Classic runder sæsonen af på europæisk jord, resterer der stadig et par etaper på World Tour-niveau, hvor Tour of Guangxi i øjeblikket afvikles i provinsen af samme navn i det sydøstlige Kina tæt på grænsen til Vietnam, hvor der ligeledes er dansk deltagelse med i alt syv startende danskere. 

Sejren søndag var blot den sjette professionelle sejr i karrieren for 30-årige Davide Formolo, der også i slutningen af september sejrede i en italiensk efterårsklassiker, da han i Coppa Agostoni ligeledes kørte alene i mål foran lige netop holdkammerat Marc Hirschi.