Laporte bliver europamester i ren Jumbo-Visma-opvisning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Laporte bliver europamester i ren Jumbo-Visma-opvisning
Opdateret
Laporte kører over stregen.
Laporte kører over stregen.
Profimedia
Den nye europamester i landevejscykling for mænd hedder Christophe Laporte.

Mens Mads Pedersen tabte pusten på målstigningen, sled den franske Jumbo-Visma-stjerne sig først i mål med to holdkammerater fra Jumbo-Visma umiddelbart efter sig.

Belgieren Wout van Aert tog sølv, mens det hollandske hjemmebanehåb Olav Kooij vandt bronze.

Mads Pedersen måtte nøjes med en syvendeplads, mens Andreas Kron kom ind som nummer ni.

Pedersen var ellers i en fin position i selskab med van Aert, Kooij og Arnaud de Lie på vej ind på den halvanden kilometer lange finalestigning, Vamberg, eller Col du Vam, som den kaldes på cykelsprog.

Kvartetten kunne se Laporte længere fremme, men da farten røg i vejret, kunne Danmarks guldhåb ikke følge med.

Det danske hold var ellers meget synligt på den 200 kilometer lange, forholdsvis flade rute, der ikke bød rytterne på mange udfordringer.

Landstræner Anders Lund havde tydeligvis beordret sine folk til at spille en aktiv rolle i løbet. I lange perioder sad slidstærke folk som Mathias Norsgaard, Christopher Juul-Jensen og Mikkel Bjerg fremme for at holde styr på begivenhederne.

Også belgierne var klar til at bestemme tempoet, og det stod hurtigt klart, at eventuelle lykkeriddere ville komme på en hård opgave.

En femmandsgruppe med blandt andre den nykårede europamester i enkeltstart, Joshua Tarling, forsøgte sig tidligt, men fik ikke noget stort forspring.

Og da feltet kørte ind på de seks afsluttende omgange i målområdet, var fronten samlet igen.

Det udviklede sig til et udskilningsløb, og mod slutningen var den stærke frontgruppe reduceret til ti mand inklusive Pedersen og Kron.

Det lignede en næsten umulig opgave for Christophe Laporte, da han slog hul med omkring 12 kilometer igen.

Men selv om forfølgerne efterhånden fandt sammen i et rullende samarbejde, lykkedes det aldrig at hale franskmanden ind.

Med sine sidste kræfter pressede han cyklen over stregen foran Wout van Aert, der fik endnu en andenplads til sin efterhånden store samling.