Skaderne tårner sig op hos Vingegaards hold: Danskeren aflyser højdetræningslejr

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Skaderne tårner sig op hos Vingegaards hold: Danskeren aflyser højdetræningslejr
Skaderne tårner sig op hos Vingegaards hold: Danskeren aflyser højdetræningslejr.
Skaderne tårner sig op hos Vingegaards hold: Danskeren aflyser højdetræningslejr.Photo by Laurent Lairys / Laurent Lairys / DPPI via AFP
Det hollandske cykelhold, Visma - Lease a Bike, der næsten vandt det hele i 2023, står over for en periode hvor der skal kigges i alternativer til løbskalenderen. Flere profiler døjer med skader og sygdom for storholdet.

Teamchefen, Merijn Zeeman, står over for en vanskelig balance mellem håb og realitet, da holdets to stjerner, Wout van Aert og Jonas Vingegaard, kæmper med skader og udfordringer i deres forberedelser til kommende løb. Senest måtte Dylan van Baarle melde sent afbud til Paris-Roubaix grundet sygdom.

For både Jonas Vingegaard og Wout Van Aert gælder det, at deres deltagelse i henholdsvis Giro d’Italia og Tour de France er kommet i fare, grundet alvorlige styrt. Den belgiske tempokonge og altmuligmand styrtede i Dwars door Vlaanderen, men den dobbelte Tour-vinder fra Danmark måtte bæres væk på en båre i Baskerlandet Rundt.

For Vingegaard betyder det at en planlagt højdetræningslejr er aflyst, mens han stadig kommer sig i hospitalssengen. Danskeren er indlagt med flere brækkede ribben, et brækket kraveben samt en punkteret lunge.

”Jeg fik en opdatering fra Jonas Vingegaards kone om, hvordan han har det. Han har det lidt bedre hver dag, men han er stadig på hospitalet. Det siger det hele. I øjeblikket tænker Jonas ikke på, om han kommer til Touren eller ej”, lyder det fra holdets sportschef Merijn Zeeman til det belgiske medie Het Niuewsblad.

Skulle Jonas Vingegaard ikke have mulighed for at deltage i Tour de France, kunne det være en mulighed at lade Van Aert stille op. Den idé er belgieren dog ikke begejstret for, da hans prioriteter ligger et andet sted i Frankrig, nemlig til de kommende olympiske lege.

”Jeg begynder at føle mig som mig selv igen og håber snart at være tilbage på cyklen, men i øjeblikket er heling af mine sår og brækkede knogler en absolut prioritet”, fortæller Van Aert.

Netop den heling er grudnen til at belgieren potentielt må droppe deltagelsen i det store italienske løb. Det fortæller Zeeman til det belgiske medie.

”Det begynder at snerpe til for Wout i forhold til Giroen. I denne uge håber vi at få indsigt i, hvad der er muligt for Wout, og hvad der ikke er. En ting er klart. Hvis han starter i Giroen, er det på hundrede procent. Man sender ikke sådan en rytter til en stor tour bare for at køre med”.

Giroen starter den 4. maj og køres over 21 etaper, mens Tour de France starter den 29. juni.