Bomstærk amerikaner tager samlet Paris-Nice-sejr efter suveræn præstation

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bomstærk amerikaner tager samlet Paris-Nice-sejr efter suveræn præstation

Matteo Jorgenson blev søndag den tredje amerikaner i historien til at vinde Paris-Nice.
Matteo Jorgenson blev søndag den tredje amerikaner i historien til at vinde Paris-Nice.Profimedia
Team Visma-Lease a Bikes 24-årige amerikaner Matteo Jorgenson tog søndag karrierens suverænt største sejr, da han med en suveræn præstation sikrede sig den samlede sejr i årets Paris-Nice. Danske Mattias Skjelmose glipper podiet med en fjerdeplads.

Søndag var der hjemmebanefordel for den 24-årige amerikanske Team Visma-Lease a Bike-rytter Matteo Jorgenson, da der blev kørte ottende og sidste etape af årets Paris-Nice. Og det resulterede såmænd i en suveræn samlet sejr, selvom dagens etapesejr gik til Remco Evenepoel.

Amerikaneren, der forud for denne sæson skiftede fra Movistar Team til det hollandske storhold, har nemlig i flere år kaldt Nice for sit hjem, og derfor følte den høje amerikaner sig da også tydeligt godt tilpas på landevejene.

Ingen kunne ryste Jorgenson, der forud for dagens etape var blot fire sekunder fra landsmanden i den gule førertrøje, UAE Team EmiratesBrandon McNulty, men da etapen var kørt til ende, var det altså Jorgenson, der komfortabelt kunne indtage podiets øverste placering.

Sammen med Remco Evenepoel, og i første omgang Bora-Hansgrohes russiske Aleksandr Vlasov, kørte Jorgenson nemlig konkurrenterne fuldkommen i smadder, således at de to rullede over målstregen i Nice længe før de øvrige favoritter, der inkluderede danske Mattias Skjelmose.

Særligt den slovenske superstjerne Primož Roglič havde problemer, og lignede i flere omgange en mand, der var havnet i en isstorm i alt for lidt tøj, adskillige gange var Bora-Hansgrohe-rytteren forbi sin holdbil for at hente mere tøj at iklæde sig.

Mattias Skjelmose forsøgte flere gange at hægte Brandon McNulty af på den afsluttende stigning, Col de Quatre Chemins, men uden held og derfor må danskeren se sig snydt for en podieplacering, da Remco Evenepoel med sin imponerende præstation fik skubbet danskeren væk fra tredjepladsen.

Den samlede sejr i årets Paris-Nice er såmænd Matteo Jorgensons allerførste sejr på World Tour-niveau i karrieren, den tredje professionelle sejr i karrieren, efter amerikaneren i 2023 både tog en etapesejr og den samlede sejr i ProSeries-løbet Tour of Oman.

Det var samtidig den første amerikanske vinder af løbet i 18 år, efter Floyd Landis i 2006 sejrede blot et år efter, at landsmand Bobby Julich havde gjort det samme. Evenepoels etapesejr var samtidig en imponerende sejr nummer 54 i karrieren for den kun 24-årige belgier.

Skjelmose sluttede som nummer fire på både etapen og i det samlede klassement, og dermed overvinder den unge dansker på flot vis det store tidstab, den danske mester led på holdtidskørslen i årets Paris-Nice.