Skjelmose sad over i føringerne og sparede kræfter til sejr: De andre brokkede sig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Skjelmose sad over i føringerne og sparede kræfter til sejr: De andre brokkede sig

Skjelmose sad over i føringerne og sparede kræfter til sejr: De andre brokkede sig
Skjelmose sad over i føringerne og sparede kræfter til sejr: De andre brokkede sigProfimedia
Den danske mester Mattias Skjelmose kørte sig fredag helt tilbage i kampen om den samlede sejr i Paris-Nice, da han vandt 6. etape og tog omkring et minut på de øvrige klassementfavoritter.

Han er nu kun 20 sekunder fra podiet og 54 sekunder fra Brandon McNulty i førertrøjen, mens folk som Remco Evenepoel og Primoz Roglic er tæt på, men dog bag danskeren.

Selv om Skjelmose nu retter blikket mod klassementet efter at have været væk fra det efter holdets sløje holdtidskørsel, så mener han ikke, at han er blandt favoritterne til den samlede sejr.

"Der er sket større mirakler i cykling, end hvis jeg skulle vinde samlet, men jeg tror, de andre var stærkere end mig i dag", siger danskeren i det tv-transmitterede vinderinterview efter sejren.

Egentlig var det meningen, at holdkammerat Mads Pedersen skulle ramme etapens udbrud og køre efter etapesejren.

Men andre hold ville ikke lade et udbrud slippe helt væk, og da det stod klart, øjnede Skjelmose muligheden for at køre sin chance, da han var en del efter i klassementet og måske ville få snor af de andre klassementfolk.

Den plan lykkedes til fulde - dog til hans egen overraskelse, efter at Matteo Jorgenson som den første rykkede sig fri af det decimerede felt med omkring 30 kilometer til mål.

"Jeg troede, at Remco Evenepoel eller Primoz Roglic ville lukke det, men det gjorde de ikke, og så angreb jeg. Brandon McNulty gik med, og så kunne vi hente Jorgenson", lyder det fra Skjelmose.

Med omkring 15 kilometer til mål fik han besked om, at McNulty og Jorgenson begge virtuelt lå til at kunne køre om førertrøjen, og det lukrerede danskeren på.

"Jeg begyndte at sidde over i føringerne. Jeg var lidt overrasket over, de lod mig gøre det, og de brokkede sig også, men de kunne bare have ladet være med at lade mig gøre det", siger Skjelmose og indrømmer, at det var en taktisk smart, men ikke køn, sejr.

"Det er ikke min smukkeste sejr. Jeg spillede lidt på, at de andre var højt oppe i klassement, og det udnyttede jeg. De ville nok selv have gjort det samme", siger Skjelmose til TV 2 Sport.

Lørdag skal det hele formentlig afgøres, når der igen venter en reel bjergetape. Søndagens afsluttende etape er kun let kuperet.